Vilniaus „Žalgiris“: aiškiausias pretendentas į titulą

  • Teksto dydis:

2023 metų „Optibet A lygos“ sezonas startuoja lygiai po savaitės, tad oficiali čempionato svetainė tęsia pažintį su būsimų pirmenybių dalyviais.

Praėjusiame sezone jubiliejinį – 10-ąjį – kartą Lietuvos čempionu tapęs Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienį pristatė šių metų planuojamą biudžetą, lūkesčius ir tikslus. Ryškus pasirodymas „Optibet A lygoje“ ir tarptautiniame fronte suteikė galimybę pirmą kartą nuo 2018 metų parduoti sutartį su klubu turintį futbolininką. Juo tapo į Kazachstano čempionų gretas persikėlęs Fabienas Ourega.

Sostinės ekipą paliko dar trys labai svarbūs žaidėjai: gynybos ramstis Nemanja Ljubisavljevičius sugrįžo į vieną pajėgiausių gimtosios Serbijos komandų, o rezultatyviausias praėjusio sezono žaidėjas Renanas Oliveira bei tris sykius „Optibet A lygos“ čempionu tapęs Francis Kyeremeh persikėlė į pinigų pastaruoju metu naujokams negailintį „Sarajevo“ klubą. „Žalgiris“ kitiems Lietuvos klubams paskolino net keturis jaunus futbolininkams bei padėkojo už laiką trims patyrusiems legionieriams.

Tarpsezoniu „Žalgiris“ iškovojo ne vieną pergalę komplektuojant sudėtį. Buvo išlaikytas geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas Edvinas Gertmonas ir esminis sraigtas aikštės viduryje Nicolasas Gorobsovas. Sutartys buvo pratęstos su kitais reikšmingais žaidėjais – Mario Paveličiumi, Oliveriu Buffu, Sauliumi Mikoliūnu, Ovidijumi Verbicku ir Joeliu Bopesu.

Išvykus keliems jauniems lietuviams, į jų vietas atvyko praėjusiais metais blankiai atrodęs ir žaidimo laiko alkanas duetas – Nauris Petkevičius bei Paulius Golubickas. Karjerą Europoje pradės prie „Žalgirio“ prisijungęs bolivietis Leonardo Vaca, įdomiai atrodo pirmasis islandas Lietuvos čempionate Arni Vilhjalmssonas. Kaip ir įprasta vyr. treneriui Vladimirui Čeburinui, buvo pasikviesti du aukšti ir galingo stoto vidurio gynėjai – Nassimas Hnidas bei Stipe Vučuras, savo indėlį sieks įnešti ir Kauno rajono „Hegelmann“ gretose žibėjęs Yukiyoshi Karashima.

Sezono pristatyme klubo vadovė Vilma Venslovaitienė buvo užsiminusi, jog ekipą gali papildyti dar du žaidėjai, tačiau tam turi susiklostyti palankios aplinkybės.

Po netrumpos pertraukos „Žalgiris“ tarpsezonio metu išvyko į treniruočių stovyklą Turkijoje, kur sužaidė dar ketverias kontrolines rungtynes. Nors jų metu pasižymėti įvarčiais nepavyko, tačiau iš to darytis gilių išvadų nereikia, kadangi atakos smaigalyje nežaidė pagrindiniai puolėjai, o užtrunkanti adaptacija netampa svetima net ir ankstesniems geriausiems čempionų žaidėjams.

Vilniaus ekipoje, kaip ir praėjusiais metais, daug naujokų, tad gali prireikti laiko jiems įsižaisti. Realu, kad pirmoje sezono pusėje „Žalgiris“ barstys taškus dažniau negu norėtų, tačiau čempionai turi itin daug potencialo vietinėse pirmenybėse atlikti ilgą pergalių seriją, kuri užtikrintų atotrūkį nuo oponentų.

Šių metų žalgiriečių sudėtis „ant popieriaus“ atrodo dar pajėgesnė, tad V. Čeburino kariauna – aiški favoritė susižerti visus trofėjus Lietuvoje ir vėl pradžiuginti aistruolius dalyvavimu viename iš UEFA turnyrų grupių etapų varžybų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių