„Žalgirio“ lyderis – trečią kartą geriausias A lygos mėnesio žaidėjas

Lietuvos futbolo A lygoje Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Tomislavas Kišas sužaidė dar vieną puikų mėnesį. 25-erių metų kroatas antrą kartą iš eilės bei trečią iš viso sporto žurnalistų bei komentatorių apklausoje buvo išrinktas geriausiu mėnesio žaidėju, skelbia alyga.lt.

Rezultatyviausias čempionato futbolininkas šį kartą surinko 18 taškų iš 21 galimo.

T. Kišas rugsėjį žaidė trejose rungtynėse ir jų metu įmušė net penkis įvarčius bei du kartus asistavo komandos draugams. Po du įvarčius kroatas pelnė akistatose su „Panevėžiu“ ir Klaipėdos „Atlantu“, kartą svarbiu smūgiu atstatė pusiausvyrą dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“.

Puolėjas dar labiau įsitvirtino čempionato snaiperių rikiuotės viršūnėje. Dabar žalgiriečio sąskaitoje yra net 22 įvarčiai ir jis devyniais taikliais smūgiais lenkia „Riterių“ legionierių iš Nigerijos Teremą Moffį bei Marijampolės „Sūduvos“ austrą Mihretą Topčagičių.

Be to, T. Kišas dalijasi 1-3 vietas su sūduviečiu Andro Švrljuga ir „Kauno Žalgirio“ gynėju Jurijumi Bušmanu daugiausia rezultatyvių perdavimų atliekančių žaidėjų rikiuotėje. Visi trys futbolininkai po devynis kartus asistavo savo komandos draugams.

Šešis taškus apklausoje surinko „Sūduvos“ saugas Renanas Oliveira, po penkis – du brazilo komandos draugai Josipas Tadičius ir Paulius Golubickas.

Apklausoje paminėti buvo dar trys čempionų žaidėjai – Ivanas Kardumas, Andro Švrljuga bei M. Topčagičius, „Riterių“ puolėjas T. Moffi ir ne kartą didvyriškai „Palangos“ vartus gelbėjęs vartininkas Marius Paukštė.

Geriausiu A lygos kovo bei rugpjūčio mėnesių žaidėju tapo tas pats T. Kišas, balandį – jo komandos draugas Pau Moreris, gegužę laurus susižėrė „Sūduvos“ vartininkas I. Kardumas, birželio-liepos mėnesį – kitas Lietuvos čempionų ekipos atstovas M. Topčagičius.

Apklausoje dalyvavo šie sporto žurnalistai ir komentatoriai Naglis Miknevičius, Ramūnas Jakubauskas, Evaldas Gelumbauskas, Karolis Tretjakas, Tautvydas Vencevičius, Marius Bagdonas ir Zigmas Jurevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių