„Acme-Žalgirio“ rankininkių laukia ispaniškas iššūkis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kauno sporto halėje Kauno „Acme-Žalgirio“ rankininkės bandys pratęsti savo sėkmingą tarptautinį sezoną.

Pirmą kartą klubo istorijoje kaunietėms pavyko patekti į antrąjį Europos rankinio federacijos (EHF) Iššūkio taurės turnyro etapą ir jame laukia varžovės iš Ispanijos - Malagos „Rincon Fertilidad“ ekipa.

Europos Iššūkio taurės šešioliktfinalyje kaunietės įtikinamai nugalėjo Londono „Great Danes“ (Didžioji Britanija) komandą. Pirmąsias rungtynes Jonavos sporto arenoje laimėjusios 42:13 ir atsakomąsias Londone 32:21 „Acme-Žalgirio“ rankininkės pirmą kartą žengė į kitą varžybų etapą.

Varžovės iš Ispanijos abejas rungtynes su „WHC Metalurg“ (Makedonija) komanda žaidė Ispanijoje ir laimėjo taip pat įtikinamai - 31:14 bei 37:14. Ispanės ankstesniais metais nėra dalyvavusios Europos taurės varžybose, tačiau žaidėjų tarptautinė individuali patirtis solidi. Ispanijos komandoje žaidžia net penkios legionierės (dvi serbės, po vieną italę, kroatę ir brazilę). Viena iš ekipos lyderių - Paula Garcia Avila - rungtyniauja Ispanijos rinktinėje ir su ja spalio mėnesį viešėjo Alytuje, kuomet žaidė su mūsų moterų rinktine. Tuomet Paula Garcia Avila pelnė tris įvarčius.

Nepaisant grėsmingų varžovių, viena iš „Acme-Žalgirio“ komandos lyderių Inesa Verbovik prieš susitikimą buvo nusiteikusi optimistiškai: „Šiuo metu intensyviai analizuojame gynybos bei puolimo klaidas, norime iki rungtynių maksimaliai sumažinti neapgalvotų sprendimų skaičių. Viso to mums reikia ne tik šioms Europos Iššūkio taurės rungtynėms, bet ir Lietuvos čempionate. Visai neseniai vykęs Baltijos lygos turas parodė, kad tikrai pasistūmėjome į priekį. Mažais žingsneliais judame pirmyn“.

Lietuvos rinktinėje bei Kauno „Acme-Žalgiryje“ centro pozicijoje žaidžianti I. Verbovik tiki, kad ispanės Kauno ekipai yra įveikiamos varžovės: „Ispanių komandos žaidimą analizavome tikrai gana ilgai ir nuosekliai. Turime savo sudėtyje daug patyrusių žaidėjų, kurios yra žaidusios ir su daug grėsmingesnėmis komandomis. Malagos rankininkės tikrai mums yra įveikiamos, tik reikia sužaisti savo žaidimą“.

Dažniausiai „Acme-Žalgirio“ tarptautinis sezonas baigdavosi dar anksti rudenį, kadangi ekipa iš varžybų pasitraukdavo dar pirmajame etape. Tuomet dažnai buvo kalbama, kad žaidėjos dar nebuvo pasiekusios optimalios sportinės formos. Šį kartą rungtynes su ispanėmis Lietuvos vicečempionės žais jau sezonui persiritus į antrąją jo pusę ir tai, anot I. Verbovik, taipogi yra privalumas: „Įsibėgėjus sezonui yra kur kas geriau žaisti tokio lygio rungtynes. Turėjome daug laiko analizuoti varžovių žaidimui ir gerai pasiruošti rungtynėms. Šiuo metu manau esame pakankamai geros formos ir su nekantrumu laukiame rungtynių“.

Šiemet Europos Iššūkio taurės turnyre varžosi 34 komandos iš 23 šalių. Šešioliktfinalio etapą pasiekė po dvi komandas iš Ispanijos, Portugalijos, Serbijos, Švedijos, Turkijos ir po vieną iš Graikijos, Azerbaidžano, Kroatijos, Olandijos, Lenkijos, Lietuvos. Pirmąsias rungtynes su Ispanijos klubu „Acme-Žalgiris“ žais šeštadienį 13 val. Kauno sporto halėje, o antrasis susitikimas vyks vasario 10 dieną Malagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių