Pereiti į pagrindinį turinį

Agonija rūpi tik patiems

2009-02-18 09:00

Vilniaus "Žalgirio" futbolininkai ir toliau gyvena kankinami nežinios: ar atsiras pinigų, ar klubas gaus A lygos licenciją, ar verta dar stengtis?

Legendinio klubo futbolininkai tęsia treniruotes, tačiau nuo šios savaitės – tik kartą per dieną. Už įsiskolinimus "Žalgirio" nebeįsileidžia "Sportimos" maniežas, todėl žaidėjai gali treniruotis tik Lengvosios atletikos manieže. Bent jau tol, kol Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD) nusibos dalyti šią labdarą.

"Gali daug ko norėti, bet nėra sąlygų. Bet labiau už viską norėtųsi aiškumo, nes nežinia visiškai užkankino", – prikimusiu balsu, kuriame pastarosiomis savaitėmis vis rečiau girdisi linksmumo ir optimizmo gaidelės, pasakojo "Žalgirio" treneris Mindaugas Čepas.

Praėjusią savaitę subliūško Vilniaus klubą norinčių gelbėti žmonių derybos su potencialiais rėmėjais, tad teko vėl atsisukti į dabartinį savininką Vadimą Kastujevą ir jo įgaliotinius. Deja, iš jų – nieko naujo.

M.Čepas girdėjo, kad Veronika Kastujeva neseniai turėjo aplankyti vyrą Maskvos kalėjime: "Bandžiau skambinti, bet telefonas arba išjungtas, arba niekas nekelia ragelio."

"Žalgirio" vyrai su nerimu laukia vasario pabaigos. Už pusantros savaitės turi paaiškėti, ar Vilniaus klubas gavo A lygos licenciją. Tiesa, po to dar bus galima teikti apeliaciją, o galutinį sprendimą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Licencijavimo skyrius priims kovo 5 d.

Klubo administracijos direktorė Aida Dudonienė tikino, kad licencijavimo dokumentai pateikti, tačiau "Žalgiris", jei padėtis nesikeis, neišlaikys finansinių kriterijų egzamino. Pagal įstatus klubai negali būti skolingi žaidėjams ir personalui arba bent pateikti garantijas dėl skolų mokėjimo. Aštuonis mėnesius be atlyginimų gyvenantys "Žalgirio" futbolininkai jokių panašių garantijų nėra matę.

Kas juos laiko "Žalgiryje"? "O kur čia nubėgsi? Bent jau aš sakiau ir dar sykį pakartosiu: būsiu iki pat galo. Nesinori būti blogu pranašu, bet ateitis atrodo niūri", – pripažino M.Čepas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų