Atgijo S.Štombergo aikštelė

Prie Gedminų pagrindinės mokyklos atgimė garsaus krepšininko Sauliaus Štombergo aikštelė, kuri vėl sušvito pasistengus jam pačiam.

1995 m. Europos čempionas ir 2003 m. vicečempionas, dukart olimpinių žaidynių bronzos medalininkas, Eurolygos nugalėtojas, keturiskart Lietuvos krepšinio lygos čempionas sykiu su Gedminų mokyklos direktoriumi Aurelijumi Liaudansku pasidžiaugė, kad perdažyta aikštelė tarsi sušvito iš naujo.

Ta proga surengto turnyro dalyviai dėl prasto oro persikėlė žaisti į salę.

Varžybose į vieną krepšį (3 prieš 3) kovojo 5 komandos: Gedminų ir H.Zudermano pagr. mokyklos, „Vėtrungės“ gimnazija bei aikštelę padėję renovuoti rėmėjai – sporto klubas „Apelsinas“ ir „Švaros artelė“.

Geriausiai sekėsi H.Zudermano moksleiviams. Antri buvo „Vėtrungės“ gimnazijos krepšininkai, treti – „Apelsino“ žaidėjai, kuriems padėjo S.Štombergas.

Buvo surengti baudų ir tritaškių konkursai. Juos laimėjo Gedminų pagr. mokyklos moksleivis Gytis Pryšmontas.

A.Liaudanskas patikino dalyvius ir svečius, jog šioje aikštelėje kasmet vyks S.Štombergo turnyrai.

„Kitais metais jame dalyvauti pakviesime vaikų ir jaunimo komandas“, – pažadėjo garsusis krepšininkas.

Prieš penkerius metus keturių mūsų miesto krepšinio žvaigždžių – S.Štombergo, Modesto Paulausko, Arvydo Macijausko ir Eurelijaus Žukausko garbei Klaipėdoje buvo įrengtos aikštelės.

Per tą laiką jos ne kartą buvo tvarkomos, tačiau S.Štombergo aikštelė tapo pirmąja, susilaukusia didesnių investicijų renovacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių