Čempionate – okinaviečių triumfo finalai

  • Teksto dydis:

Sporto klubo "Okinava" jaunučių komanda dar kartą įrodė, jog yra nenugalimi kumitė rungtyje. Keturi iš penkių komandos vaikinų iškovojo prizines vietas ir Lietuvos kata čempionate, vykusiame Kėdainių arenoje.

Kėdainiuose surengtame Lietuvos kiokušin karatė U16–U20 čempionate dalyvavo 318 sportininkų iš 35 Lietuvos klubų.

Klaipėdos sporto klubas "Okinava" delegavo 5 sportininkus, iš kurių net 4 užėmė aukščiausias vietas. Bendroje įskaitoje "Okinava" iškovojo 5-ąją vietą su 2 aukso ir 2 sidabro medaliais.

Iki 65 kg ir iki 75 kg svorio kategorijose okinaviečiams nebuvo lygių.

U16 iki 65 kg kategorijoje (29 dalyviai) finalinėje kovoje susitiko klubo "Okinava" auklėtiniai Tautvydas Rutė ir Paulius Zibalis.

Finalas buvo itin įtemptas, todėl prireikė net dviejų pratęsimų. Tautvydas, turėdamas didesnę patirtį, nugalėjo Paulių, tapo Lietuvos čempionu ir iškovojo kelialapį į Europos čempionatą Bulgarijoje.

Paulius iškovojo vicečempiono titulą, pateko į Lietuvos jaunučių rinktinę ir yra kandidatas į Europos čempionatą.

U16 iki 75 kg kategorijoje dalyviai (15 sportininkų) turėjo po 4 kovas, finale susitiko Nikas Kvasys ir Arsenij Djakov.

Nikas visas kovas laimėjo taškais ir anksčiau laiko. Finale jau po pirmo laiko kovą laimėjo, Lietuvos čempionu tapo ir kelialapį į Europos čempionatą iškovojo N.Kvasys, o A.Djakov iškovojo vicečempiono titulą, pateko į Lietuvos jaunučių rinktinę ir yra kandidatas į Europos čempionatą.

Pirmą kartą tokiose aukšto lygio varžybose dalyvavo Kajus Malinen. Jis užtikrintai nugalėjo dvi pirmose atrankinėse kovose, o ketvirtfinalio kovoje dėl patirties trūkumo ir gauto įspėjimo pergalę atidavė varžovui.

Šiuo mokinių triumfu labai džiaugėsi jų trenerė, sporto klubo "Okinava" prezidentė Diana Mačiūtė.

Didžiulis įdirbis, aukšta trenerės kompetencija ir auklėtinių noras patekti į Europos čempionatą davė puikius rezultatus.


Šiame straipsnyje: OkinavajaunučiaiKarate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių