Pereiti į pagrindinį turinį

Čempionių startas Čekijoje - pergalė ir pralaimėjimas

2018-02-23 22:10
DMN inf.

Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ Europos žolės riedulio uždarosiose patalpose klubų čempionių taurės II diviziono čempionatą Čekijos sostinėje Prahoje pradėjo pergale ir pralaimėjimu.

Alfredo Pliadžio nuotr.

Per pirmąsias rungtynes Lietuvos čempionės tvirtai nugalėjo Kroatijos „Mladost“ rezultatu 6:2 (3:1).

Kroatės pirmosios pasižymėjo jau 2 min., bet į šį taiklų smūgį buvo atsakyta net 5 įvarčiais. 8, 14 ir 21 min. pasižymėjo šiauliečių kapitonė Jūratė Juodytė, o 11 ir 22 min. - Kotryna Čaikauskaitė.

„Mladost“ skirtumą sušvelnino 27 min., o tašką rungtynėse 32 min. padėjo Erlanda Nomeikaitė.

Deja, mačas su šeimininkų „Slavia“ mūsų komandai susiklostė ne taip sėkmingai - po atkaklios kovos teko pripažinti varžovių pranašumą rezultatu 2:4 (1:2).

Čekės pirmosios pelnė du įvarčius 5 ir 15 min., tačiau 19 min. rezultatą sušvelnino Kristina Poškutė. Po pertraukos jau 22 min. „Slavia“ susigrąžino 2 įvarčių persvarą, bet 31 min. intrigą į rungtynes vėl sugrąžino E. Nomeikaitė. Nervingoje mačo pabaigoje rezultatas galėjo pakrypti į bet kurią pusę, bet pasižymėti pavyko tik čekėms, 38 min. įtvirtinusioms savo pranašumą.

Per kitas turnyro A grupės rungtynes penktadienį „Slavia“ nugalėjo Airijos „Ards Ladies“ 5:0, o kroatės aires įveikė 2:0.

Tai reiškia, kad pirmąją turnyro dieną Čekijos komanda surinko 10 taškų, Lietuvos - 6, Kroatijos - 5, o Airijos - 1.

A grupės varžybas „Gintra-Strektė-Universitetas“ užbaigs dvikova su „Ards Ladies“ ir pergalės atveju užsitikrintų teisę tęsti kovą dėl kelialapio į elito divizioną stipriausiųjų ketverte.

B grupėje jau penktadienį paaiškėjo abi ekipos, užsitikrinusios kelialapius į geriausiųjų ketvertą. Jomis tap Rusijos „Dinamo“ ir Belgijos „Royal White Star“, laimėjusios abejas rungtynes. Rusės nugalėjo Anglijos „Slough“ 5:3, o belgės - 2:0. Tuo metu Prancūzijos „Stade Francais“ komandą „Dinamo“ įveikė net 10:1, o „Royal White Star“ - 3:0.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų