Čempionių titulą nulėmė moksleivės įvartis

17-metės moksleivės Mantės Voskresenskajos taiklus metimas padėjo Kauno rajono „Cascada-HC Garliava“ ekipai 29:28 įveikti Kauno „ACME-Žalgiris“ kolektyvą ir po metų pertraukos susigrąžinti aukso medalius. Garliaviškės Lietuvos moterų rankinio čempionato finalo seriją laimėjo 3:2.

„Čempionę lems ne tiek meistriškumas, kiek psichologinis tvirtumas ir didesnis noras“, - prieš paskutinę dvikovą sakė Garliavos komandos veteranė Laima Bernatavičiūtė.

Jos įvarčiai smarkiai pastūmėjo ekipą aukso link. Pirmojo kėlinio pabaigoje ji pasižymėjo dusyk iš eilės ir garliaviškės įgijo minimalų pranašumą 17:16.

Antrojo kėlinio pirmosiomis minutėmis ta pati L.Bernatavičiūtė pasižymėjo dar dviem tiksliais metimais ir Kauno rajono rankininkių pranašumas išaugos iki rekordinio (19:16). Tačiau šeimininkės, nors ir praretintos traumų, sugebėjo ne tik pasivyti bet ir iššokti į priekį – 23:22. Komandoms žengiant įvartį į įvartį, likus kiek daugiau nei minutei iki mačo pabaigos, svarstykles viešnių naudai nusvėrė septyniolikmetė Garliavos rankininkė Mantė Voskresanskaja. Nors paskutiniosios savo atakos metu „Acme-Žalgiris“ turėjo ir kiekybinį pranašumą, paskutinysis Audingos Kniubaitės metimas buvo netikslus.

Čempionių gretose rezultatyviausiai žaidė Greta Rinkevičiūtė ir Laima Bernatavičiūtė (po 8 įvarčius), Emilė Aglinskaitė – 5. Kaunietėms Audinga Kniubaitė pelnė 8 įvarčius, 7 - Greta Burkaitė, 4 - Klaudija Šidlauskytė.

„Viso sezono metu bangavome, atrodėme tai geriau, tai prasčiau. Bandėme rengtis atkrintamosioms varžyboms, tas davė savo vaisių. Žaidėjos įgavo geresnį fizinį parengtumą, daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir galutinis rezultatas viską parodė“, - triumfavo Garliavos ekipos treneris Miglius Astrauskas.

Jo auklėtinės finalo seriją su žalgirietėmis pradėjo pergale, tačiau vėliau atsidūrė ant prarajos krašto, nes varžovės laimėjo kitus du mačus. Kai Antano Skarbaliaus treniruojamai ekipai iki titulų liko vos  žingsnis, „Cascada-HC Garliava“ sugebėjo iš pradžių serijos rezultatą išlyginti, o trečiadienį ir išplėšti auksinę pergalę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių