Čempiono E. Riabko dukra seka tėčio pėdomis

  • Teksto dydis:

Praėjusį penktadienį, liepos 23 dieną, Kauno mariose įvyko antrasis Lietuvos motorlaivių federacijos čempionato etapas „Formula Future“ klasėje plaukiantiems sportininkams. Tai antrosios tokios varžybos Lietuvoje šiais metais.

Pirmasis etapas paraleliai su F2 Pasaulio čempionato pirmuoju etapu įvyko liepos 3–6 dienomis Kupiškyje. Jame paaiškėjo pirmieji „Formula Future“ klasės nugalėtojai.

Penktadienį tam, kad paaiškėtų antrojo etapo nugalėtojai, į varžybas Kaune susirinko gana gausios sportininkų gretos. Skirtingose amžiaus grupėse tarpusavyje varžėsi net 23 6–18 metų amžiaus sportininkai. Kai kurie iš jų savo jėgas „Formula Future“ varžybose išbandė pirmą kartą gyvenime, kitiems tai buvo jau ne pirmieji startai.

Tačiau vandens sporte niekada netrūksta netikėtumų, o tai žavi. Staigmenų neišvengta ir šį kartą. Dar liepos pradžioje F2 Pasaulio čempionato pirmojo etapo čempionu tapęs Edgaras Riabko liko nustebintas – Kaune mažais žingsneliais tėčio pėdomis žengė dukra Meida Riabko. Kaip teigė šio sporto fanatikas, Europos čempionas ir vienintelės „Formula Future“ akademijos Lietuvoje įkūrėjas E. Riabko, netikėta, bet labai malonia varžybų baigtimi tapo dukros pergalė savo amžiaus grupėje (1-oje klasėje).

Dar prieš keletą mėnesių jaunoji sportininkė interviu sakė bijanti šio sporto ir juo neužsiimanti, o tėčio starto metu besistengianti nusukti akis. Tačiau augant šio sporto entuziastų šeimoje greičiausiai kitoks scenarijus buvo mažai tikėtinas – pergalės troškimas užkoduotas genuose. Kaip pastebime, neilgai trukus po minėtojo interviu, čempiono dukra pagavo azartą ir taip pat įsiliejo į motorlaivių sportą.

Triumfas savo amžiaus grupėje mergaitę pastūmėjo į antrąją vietą bendroje abiejų etapų įskaitoje ir užtikrino vietą Lietuvos rinktinėje bei kelialapį į „Formula Future“ Europos ir pasaulio čempionatus. Pastarieji taip pat įvyks Kaune rugpjūčio 18–22 dienomis. Tai bus pirmosios tokio dydžio motorlaivių varžybos Lietuvoje vaikams.

LMF čempionato antrasis etapas Kaune buvo lemtingos ir kitiems sportininkams. Savo amžiaus grupėse čempionais tapo:

– Adriana Kaškauskaitė (0/ delfinų klasė (6–7 m.));

– Meida Riabko (1-oje klasėje (8–9 m.));

– Giedrius Morkūnas (2-oje klasėje (10–11 m.));

– Rokas Frejeris (3-ioje klasėje (12–13 m.));

– Naglis Riabko (4-oje klasėje (14–15 m.));

– Nida Kilinskaitė (5-oje klasėje (16–18 m.)).

Susumavus abiejų etapų rezultatus paaiškėjo ir pilna Lietuvos rinktinės sudėtis „Formula Future“ Europos ir pasaulio čempionatui. Teisę atstovauti Lietuvai iškovojo du sportininkai kiekvienoje amžiaus grupėje, geriausiai pasirodę abiejų etapų metu:

– 0/delfinų klasė (6–7 m.): Kemas Mitkus, Adriana Kaškauskaitė;

– 1 klasė (8–9 m.): Joris Paulauskas, Meida Riabko;

– 2 klasė (10–11 m.): Elimantas Raziulis, Giedrius Morkūnas;

– 3 klasė (12–13 m.): Domas Bartkus, Rokas Frejeris;

– 4 klasė (14–15 m.): Naglis Riabko, Antanas Ereminas;

– 5 klasė (16–18 m.): Lukas Venclavičius, Nida Kilinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių