Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožėjai pranoko lūkesčius

2009-01-26 09:00

Rezultatai pranoko lūkesčius – taip mūsų šalies sportininkų pasirodymą Europos čempionate įvertino Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Suomijos sostinėje Helsinkyje finišavusiose varžybose aukštą 10-ąją vietą užėmė ledo šokių pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas. Tai – kol kas geriausias jų rezultatas Europos čempionatuose: užpernai jie buvo 18-ieji, pernai – 12-ieji.

Lietuvos duetas efektingai baigė pirmenybes: po pirmojo, privalomojo, šokio iš 15-osios vietos jie įsiveržė į dešimtuką, už originaliąją ir laisvąją programas pelnę 8-ąsias vietas.

Šešiolikmetė Beatričė Rožinskaitė irgi pakilo kelis laiptelius aukštyn: pernai Europos čempionate Kroatijoje užėmusi paskutinę 40-ąją poziciją, šį kartą ji – 36-oji. Lietuvė moterų varžybose pranoko keturias varžoves iš Baltarusijos, Airijos, Graikijos bei Armėnijos.

Pirmenybių debiutantas šešiolikmetis Saulius Ambrulevičius vyrų varžybose užėmė 37-ąją vietą, aplenkęs du konkurentus – gruziną Beką Šankulašvilį bei armėną Geghamą Vardanianą.

"Katherinei ir Deividui planavome 10–13 vietas, jie tikslą pasiekė. Dešimtukas – lyg tam tikras draustinis, į kurį nenorima įsileisti naujokų, jiems pagal nerašytą kodeksą skirta kelerius metus laukti eilėje. Tai yra patyrę Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Manau, gėdos Lietuvai nepadarė ir mūsų jaunimas – Beatričė bei Saulius. Jiems dar viskas prieš akis", – sakė dienraščiui L.Vanagienė.

Helsinkyje po tris medalius pelnė Rusijos ir Italijos atstovai, po du – Italijos ir Suomijos, po vieną – Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Belgijos ir Vokietijos čiuožėjai.

Ledo šokių čempionais tapo rusai Jana Chochlova ir Sergejus Novickis, sidabras įteiktas italams Federicai Faiellai ir Massimo Scali, bronza – britams Sinead Kerr ir Johnui Kerr'ui.

Moterų grupėje nugalėjo suomė Laura Lepisto, trečioji liko jos tautietė Susanna Poykio. Antrąją vietą užėmė čempionės titulą praradusi italė Carolina Kostner.

Vyrų varžybas laimėjo prancūzas Brianas Joubertas, aplenkęs italą Samuelį Contestį ir belgą Keviną Van Der Perreną.

Sportinių šokių programą geriausiai atliko Vokietijos duetas Aliona Savchenko ir Robinas Szolkowy. Kitose prizininkų pozicijose – Rusijos poros Yuko Kawaguchi ir Aleksandras Smirnovas bei Marija Muchorotova ir Maksimas Trankovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų