Pereiti į pagrindinį turinį

“Dragūnui“ – lemiamų kovų metas

2015-05-08 13:27
DMN inf.

Jau gegužės 9 dieną (šeštadienį) prasideda Lietuvos “Vivus.lt” rankinio lygos (LRL) didžiojo ir mažojo finalo kovos. Dėl aukso medalių serijoje iki trijų pergalių į dvikovą stos penkių pastarųjų metų šalies čempionas Klaipėdos “Dragūnas” ir praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Alytaus “Almeidos-Stronglaso” rankininkai. Dėl bronzos medalių iki dviejų pergalių kausis dvi sostinės ekipos – “VHC Šviesa” ir HC “Vilnius”.

Trečiosios finalo rungtynės – “Švyturio” arenoje

Pirmosios didžiojo finalo serijos tarp klaipėdiečių ir alytiškių rungtynės vyks šeštadienį nuo 14 val. “Neptūno” sporto salėje (Taikos pr. 61A). Antroji dvikova numatyta gegužės 13 dieną (trečiadienį) 19 val. Alytaus sporto rūmuose.

Trečiosios serijos rungtynės planuojamos gegužės 16 dieną (šeštadienį) 14 val. “Švyturio” arenoje.

Antrąsias ir trečiąsias serijos rungtynes tiesiogiai transliuos “SportoTV.lt”.

“Tai istorinis įvykis. Iki šiol rankinio dvikovos “Švyturio” arenoje nėra vykusios. Tokią prabangą mes sau galime leisti tik rėmėjų – įmonės “Baltic pallets” dėka. Nuoširdžiai ačiū šios įmonės vadovui Raimundui Kubiliui”, – kalbėjo “Dragūno” treneris Artūras Juškėnas.

Anot jo, Klaipėdos rankiniui tai itin svarbu.

“Kviečiu kuo gausiau atvykti į finalines mūsų rungtynes tiek jau šį šeštadienį į mūsų namų areną Taikos pr. 61A, tiek po savaitės į “Švyturio” areną. Sirgalių palaikymas yra labai svarbus. Tai lyg papildomas žaidėjas, padedantis siekti skambių pergalių”, – pabrėžė A. Juškėnas.

“Dragūno” finalo serijos varžovas “Almeida-Stronglasas” – itin pajėgus.

Alytiškiai pastaraisiais metais kopia ant prizininkų pakylos laiptelio – pernai buvo treti, užpernai – antri. Jie ne kartą pabrėžė, kad pagaliau norėtų tapti ir čempionais.

Beje, Alytaus rankininkai vieninteliai šį LRL sezoną sugebėjo kartą įveikti “Dragūno” atstovus, ir tai padarė Klaipėdoje rezultatu 19:17 (8:12). Tai ir buvo vienintelis dragūniečių pralaimėjimas šį LRL sezoną.

“Dragūnas” tapo LRL reguliariojo čempionato nugalėtoju (17 pergalių, 1 pralaimėjimas), o alytiškiai (15 pergalių, 3 pralaimėjimai) užėmė antrąją vietą.

Priminsime, kad “Dragūno” rankininkai pusfinalio serijoje su Vilniaus “VHC Šviesa” tikėjosi aršesnės kovos, tačiau klaipėdiečiai į finalą žengė be didesnės įtampos. Pirmąją tarpusavio pusfinalio kovą pajūrio atstovai namuose laimėjo rezultatu 36:23 (21:12), o antrąją dvikovą Vilniuje – 37:24 (19:10).

Klaipėdiečiai ketvirtfinalyje sausu rezultatu 2:0 (Klaipėdoje laimėjo rezultatu 38:16, Pasvalyje – 44:19) nugalėjo Pasvalio “Rankininkas/SM” ekipą.

Alytiškiai pusfinalyje taip pat sausu rezultatu 2:0 (Vilniuje 24:19 ir Alytuje 31:20) nugalėjo HC “Vilnius” rankininkus. “Almeidos-Stronglaso” atstovai ketvirtfinalyje daug jėgų neišeikvojo – be didesnės įtampos dukart (28:21 ir 29:22) nugalėjo Šiaulių “SM Dubysos-Gubernijos” ekipą.

 Trenerių ir kapitono mintys

“Smagu, kad jau užsitikrinome sidabro medalius, tačiau ties tuo nežadame sustoti. Labai norime žengti dar laipteliu aukščiau. Alytaus rankininkams per visą istoriją nėra pavykę iškovoti aukso medalių. Suprantame, kad jei to nepadarysime šiemet, gali daugiau tokios progos ir nebepasitaikyti. Stengsimės, kovosime iš paskutiniųjų, bandysime parodyti savo ragus”, – pabrėžė “Almeidos-Stronglaso” vyr. treneris Jonas Jonuška.

Pasak “Dragūno” trenerio A. Juškėno, prieš finalo dvikovą jam šiek tiek nerimo kelia tai, kad Alytaus komandos vartininkas Egidijus Petkevičius puikiai žino visus “Dragūno” derinius.

“Egidijus Petkevičius yra antrasis Lietuvos rankinio rinktinės treneris. Mes per dvikovas su Bosnija ir Hercegovina naudojome visus “Dragūno” derinius. Reikės įnešti ir naujovių, mūsų žaidėjai turės pasukti ir smegenėles, šiek tiek ir gudrauti. Juk kiekvienas derinys gali turėti ne vieną ir ne du galimus variantus, teks improvizuoti”, – aiškino Klaipėdos ekipos strategas.

Anot “Dragūno” komandos kapitono Arvydo Bučiaus, jo komandos nariai yra itin užsivedę ir mintys sukasi tik apie pergalę.

“Kitokių minčių net negali būti, privalome apginti Lietuvos čempionų titulus. Stengsimės iš visų jėgų. Norime kuo geriau reprezentuoti Klaipėdos vardą. Būtų idealu, jei be suklupimų laimėtume visas trejas serijos rungtynes”, – pabrėžė A. Bučius.

“Dragūno” rankininkai prieš sezoną prarado net šešis pagrindinės sudėties žaidėjus (tarp jų – du Lietuvos rinktinės žaidėjai – Benas Petreikis ir Tadas Stankevičius, išvykę rungtyniauti į užsienio šalių klubus), tačiau Klaipėdos komandą šį sezoną skina vieną po kitos pergales: iškovojo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę, tapo Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurės nugalėtojais ir dar gali pasipuošti Lietuvos čempionų titulu.

“Prieš sezono pradžią rankinio ekspertai teigė, kad Lietuvoje penkios šešios komandos yra apylygės, ir negalėjo prognozuoti, kurios ekipos rungtyniaus finale. Jei pavyktų apginti Lietuvos čempionų titulus, pergalė būtų tik saldesnė. Apskritai tada galėtume sakyti, kad sezonas buvo tiesiog superinis”, – sakė A. Juškėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų