Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos „Dragūnui“ – „Serviti“ barjeras

2015-07-21 17:00
Pažįstami: sužinojus su kuo teks žaisti, A.Juškėnui nereikės ilgai sėdėti prie varžovų rungtynių įrašų.
Pažįstami: sužinojus su kuo teks žaisti, A.Juškėnui nereikės ilgai sėdėti prie varžovų rungtynių įrašų. / Vytauto Petriko nuotr.

Daugkartiniams Lietuvos čempionams Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams pirmajame Europos taurės turnyro etape teks kovoti su gerai pažįstama Pelvos „Serviti“ komanda iš Estijos.

Tai tapo žinoma po vakar Austrijos sostinėje Vienoje ištrauktų burtų.

Estijos pirmenybių nugalėtoja – „Serviti“ ekipa daug metų kartu su klaipėdiečiais rungtyniavo Baltijos rankinio lygoje. Praėjusiame sezone „Dragūno“ ir „Serviti“ keliai nesusikryžiavo, nes Klaipėdos rankininkai buvo nusprendę kovoti kitame – Baltijos „Iššūkio“ taurės turnyre.

Pirmoji lietuvių ir estų akistata vyks Pelvoje rugsėjo 5 arba 6 dieną. Atsakomasis susitikimas Lietuvos uostamiestyje bus surengtas po savaitės – rugsėjo 12 arba 13 d.

„Dragūno“ ir „Serviti“ poros nugalėtojo laukia Šveicarijos taurės laimėtojai Vinterturo „Pfadi“ rankininkai. Šios šveicarų ekipos vartus gina ilgametis Lietuvos nacionalinės rinktinės vartininkas Arūnas Vaškevičius.

Europos taurės turnyras yra antras pagal svarbą Senajame žemyne. Pajėgiausios Europos komandos kovoja prestižinėje Čempionų lygoje.

„Dragūnas“ praėjusį sezoną iš varžybų iškrito po pirmojo etapo. Klaipėdiečiai du kartus (abu išvykoje) nusileido Austrijos „Bregenz“ klubui.

Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas dienraščiui „Klaipėda“ neslėpė, kad estų žaidimo stilius yra žinomas. Tačiau nugalėtoją lems, kaip komandos prieš sezoną sustiprės.

„Pelvos ekipa demonstruoja panašų žaidimą, kaip ir mes – mėgsta greitą rankinį. Praėjusį sezoną su „Serviti“ rungtyniauti neteko, tačiau trenerius bei aptarnaujantį personalą žinome kaip nuluptus. Varžovų žaidimo stilius – aiškus, tačiau atlikėjai – ne. Manau, kad viskas priklausys nuo to, kokio pajėgumo komandas tarpsezonio metu pavyks sulipdyti. Šiuo metu „Dragūnas“ yra kryžkelėje: arba turėsime aštuoniolikmečių ekipą, arba pavyks likti su normalia komanda, kurią sustiprins ukrainietis. Viskas spręsis paskutinę savaitę. Ištraukus burtus ir sužinojus varžovus labiausiai motyvuoja tai, jog nugalėjus estus antrajame etape žaistume su itin galinga ir profesionalia Šveicarijos komanda. Klaipėdai tai būtų tikra šventė.“, – patikino A.Juškėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų