Ėjikas M. Žiūkas pasaulio čempionate – 11-as

Dohoje (Kataras) vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate penktadienį puikiai pasirodė Lietuvos ėjikas Marius Žiūkas.

Jis 20 km sportinio ėjimo varžybose užėmė aukštą 11-ąją vietą.

Lietuvis distanciją įveikė per 1 val. 30 min. 22 sek.

Po pirmųjų 5 km mūsiškis buvo 38-as, po 10 km - 23-ias, o po 15 km - jau 12-as.

„Kol kas tai mano geriausias pasiekimas. Tikiuosi, kad ateityje bus dar geresnių. Sakyčiau, kad pavyko susitvarkyti su sąlygomis. Prieš čempionatą kai pasiskaičiau žmonių atsiliepimus, tai tikrai buvo baimės. Bijojau šių sąlygų, bet atsišaldymui dariau viską, kas nuo manęs priklauso - vandenį ėmiau pilnais glėbiais, ledą dėjau visur, kur galima. Tokiomis sąlygomis svarbiausia yra vėsintis. Manau, kad tai šiek tiek padėjo tokiam rezultatui. Nepasakyčiau, kad man buvo sunkiausias čempionatas, nes emocijos buvo geros kovojant dėl gerų pozicijų, tačiau sąlygos tikrai buvo sudėtingiausios“, - po finišo kalbėjo M. Žiūkas.

Pasaulio čempionu tapo japonas Toshikazu Yamanishi - 1 val. 26 min. 34 sek. Sidabro medalis atiteko rusui Vasilijui Mizinovui (1:26.49), bronzos - švedui Perseusui Karlstromui (1:27.00).

„Žinojau, kad tokios sąlygos yra neprognozuojamos ištvermės rungtyse.. Favoritai buvo japonai, kinai, švedas, bet į „Top 16" galėjo patekti bet kas, priklausomai nuo aplinkybių. Bet aš apie vietą aš negalvojau, nes koncentravausi į savo tempą ir nuolat šaldžiau kūną. Tokia strategija - nuo vieno gaivinimo punkto iki kito. Apie vietas prieš čempionatą galvoti buvo beprasmiška“, - sakė M. Žiūkas, pasiekęs geriausią lietuvių rezultatą šiose pirmenybėse.

Iš 52 startavusių sportininkų klasifikuota 40.

M. Žiūkas trejus metus iš eilės po keletą savaičių praleidžia treniruodamasis Australijoje. Pasak jo, tai leido kažkiek priprasti prie karščio.

„Australijoje praleidžiu nemažai laiko. Ten man suteikta daug žinių ir pasitikėjimo savimi. Ir dabar man pagelbėjo australų treneris. Jis pasakė, kur yra ledo vonia. Daug smulkių detalių, kurias man įtikinamai papasakoja, o aš jais pasitikiu. Tos detalės nepadės 20 vietų pagerinti rezultato, bet viena, antra detalė tikrai padeda. Taip pat organizmas Australijoje galėjo kažkiek priprasti prie karščio", aiškino M. Žiūkas.

M. Žiūkui tai buvo trečiosios planetos pirmenybės. 2013 metais jis finišavo 25-as, o 2017 metais - 29-as.

Lietuvos ėjikas dar neturi olimpinio kelialapio, todėl tai bus pagrindinis naujojo sezono tikslas.

„Bandysiu kovoti dėl olimpinio kelialapio. Dar reikia į žaidynes patekti. Manau, kad olimpinėse žaidynėse bus daug kas išmokę Kataro pamokas ir bus daug geriau pasiruošę. Tokijuje bus dar sunkiau kovoti, visi dalinsis patarimais ir smarkiai ruošis", - pridūrė M. Žiūkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,puiki SPORTO SAKA ir...rezultatas PAKANKAMAI GERAS...,

...,puiki SPORTO SAKA ir...rezultatas PAKANKAMAI GERAS..., portretas
TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių