Europos biatlono čempionate – net dešimt Lietuvos atstovų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lencerhaidėje (Šveicarija) prasideda Europos biatlono čempionatas, kuriame Lietuvai atstovaus net 10 sportininkų.

Jėgas žemyno pirmenybėse išbandys Gabrielė Leščinskaitė, Natalija Kočergina, Judita Traubaitė, Karolis Dombrovskis, Tomas Kaukėnas, Maksimas Fominas, Nikita Romanovas, Jokūbas Mačkinė, Linas Banys bei Stepanas Terentjevas, tuo tarpu rinktinės lyderis Vytautas Strolia tęs tikslingą pasiruošimą vasario 8-19 dienomis Oberhofe (Vokietija) vyksiančiam pasaulio čempionatui, praneša Lietuvos biatlono federacija.

„Toks sprendimas priimtas todėl, kad Vytautui pagrindinis startas yra pasaulio čempionatas, o ruoštis abiem čempionatams neužtenka laiko. Prieš sezoną kalbėjome, kad žiūrėsime, kaip klostysis sezonas, į kokias pozicijas taikysimės bendroje pasaulio taurės įskaitoje. Startų buvo daug, todėl reikia suteikti poilsio, atlikti daugiau jėgos treniruočių ir teisingai pasiruošti pasaulio čempionatui. Tuo pačiu duoti galimybę jaunimui varžytis Europos čempionate – ten vietų skaičius taip pat ribotas“, – sprendimą paaiškino Lietuvos rinktinės treneris Sergejus Sokolovskis.

V. Strolia dar besitęsiant penktam pasaulio taurės etapui pradėjo pasiruošimo stovyklą Italijos aukštikalnėse esančiame Antholce. Į stovyklą po trečiadienį vyksiančios individualios rungties sugrįš ir puikią sportinę formą demonstruojantis Karolis Dombrovskis. Pastarasis praėjusiame pasaulio taurės etape užfiksavo geriausią karjeros rezultatą sprinto rungtyje, užėmęs 27 vietą.

„Karolio sportinė forma dabar nebloga, o šaudymas stabilus – galima pabandyti sustartuoti vieneriose Europos čempionato varžybose. Po to starto Karolis grįš į kalnus, į Italiją, ir toliau pagal programą ruošis pasaulio čempionatui“, – teigė S. Sokolovskis.

Jėgas pasaulio taurės varžybose šiemet išbandė net šeši Lietuvos biatlonininkai vyrai. Sėkmingai į suaugusiųjų rinktinę įsitraukė į geriausiųjų 60-uką varžydamiesi su elitu prasibrovę N. Romanovas bei M. Fominas. Pastarasis prisidėjo ir prie istorinio vyrų estafetės pasiekimo, kada Kontiolahtyje (Suomija) vykusiame etape mūsiškiai finišo liniją kirto aštunti.

„Maksimas ir Nikita yra du perspektyvūs sportininkai, šiais metais padarę nemažą žingsnį pirmyn. Europos čempionate, jei viskas sukris į tinkamas vėžes, jie gali kovoti dėl aukštų vietų. Džiaugiamės dėl prisijungimo prie pagrindinės komandos, kad jie dalyvauja pasaulio taurės varžybose bei padeda komandos lyderiams. Vaikinams suteikiamas šansas sudalyvauti Europos čempionate ir atskleisti savo potencialą“, – sakė S. Sokolovskis.

Vis solidžiau pasaulio taurės varžybose atrodo ir Lietuvos moterys: N. Kočergina Antholce pranoko daugiau nei pusę varžovių sprinte bei užėmė 45 vietą, G. Leščinskaitė minėtoje rungtyje buvo 62-a, o prieš tai Rūpoldinge vykusiose asmeninėse lenktynėse – 59-a.

„Europos čempionatas merginoms yra pagrindinis startas, nes čia joms yra galimybė užimti aukštesnes vietas. Tas vietas, kurios gali padėti tiek asmeniniam, tiek federacijos finansavimui. Nenurašome ir pasaulio čempionato, abejos varžybos joms bus svarbios“, – teigė S. Sokolovskis.

Įprastai žemyno čempionatus elitiniai biatlonininkai praleidžia, tačiau vien tarp vyrų pirmoje rungtyje prie starto linijos stos 40 atletų, praėjusią savaitę kovojusių pasaulio taurės varžybose. Beje, Europos biatlono čempionatuose dalyvauti gali ne tik europiečiai.

Nepriklausomos Lietuvos istorijoje mūsiškiams Europos čempionate pavyko pasidabinti dviem medaliais: abu 2010 metais iškovojo Diana Rasimovičiūtė. Nedaug iki apdovanojimų trūko 2020 m. ketvirtą vietą užėmusiam V. Stroliai bei metais vėliau taip pat ketvirtai likusiai mišrios estafetės komandai (V. Strolia, K. Dombrovskis, G. Leščinskaitė ir N. Kočergina).

Europos čempionato programa:

Sausio 25 d. (trečiadienis)

11.15 val. – moterų 15 km asmeninės lenktynės

15.00 val. – vyrų 20 km asmeninės lenktynės

Sausio 27 d. (penktadienis)

11.30 val. – moterų 7,5 km sprintas

15.00 val. – vyrų 10 km sprintas

Sausio 28 d. (šeštadienis)

11.30 val. – moterų 10 km persekiojimas

14.30 val. – vyrų 12,5 km persekiojimas

Sausio 29 d. (sekmadienis)

11.30 val. – mišri estafetė

14.30 val. – vienetų mišri estafetė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pagarba slidininkams. treniruotis ir populiarinti šią sporto šaka Lietuvoje yra iššūkis. O jie dar ir siekia rezultatų. Valio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių