Europos čempionate kovos trys Lietuvos boksininkai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Armėnijos sostinėje Jerevane prasideda Europos vyrų bokso čempionatas.

Nuo 1925 metų organizuojamas Europos čempionatas vyks jau 44 kartą. Gegužės 23-30 d. dėl medalių trylikoje svorio kategorijų kovos 219 boksininkų iš 39-ių valstybių. Europos pirmenybėse nebus iš visų tarptautinių varžybų pašalintų Rusijos Federacijos ir Baltarusijos atstovų.

Lietuvos rinktinei atstovaus trys boksininkai. Po burtų traukimo ceremonijos, lietuviai sužinojo savo varžovus.

Jau pirmą varžybų dieną į ringą kops Aleksandras Trofimčiukas. Europos suaugusiųjų čempionato debiutantas svorio kategorijoje iki 75 kg pirmadienį susitiks su 2019 m. pasaulio ir Europos čempionatų dalyviu čeku Milošu Bartlu. A. Trofimčiukas sieks revanšo už pralaimėjimą daugkartiniam Čekijos čempionui šių metų kovo mėn. Vilniuje vykusiame tarpvalstybiniame Lietuvos ir Čekijos rinktinių susitikime.

Antradienį kovas Europos čempionate pradės Algirdas Baniulis. Svorio kategorijoje virš 92 kg A. Baniulis preliminarioje kovoje susitiks su bosniu Jurajumi Soldo. Abiems boksininkams tai bus debiutas Europos čempionate.

Jau ketvirtą kartą Europos čempionate kovos Edgaras Skurdelis. Svorio kategorijoje iki 60 kg ketvirtuoju skirstytas E. Skurdelis pateko į antrą ratą ir trečiadienį pirštines surems su juodkalniečiu Edinu Alkovičiumi. Kovos nugalėtojas pateks į ketvirtfinalį, tarp aštuonių geriausių. E. Skurdelis yra dalyvavęs 2015, 2017 ir 2019 m. Senojo žemyno pirmenybėse. Jo varžovui tai bus debiutas čempionate.

Europos čempionate pakviestas teisėjauti lietuvis Gintaras Šniukšta.

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos boksininkai Europos čempionatuose iškovojo 8 medalius – 2 aukso, 1 sidabro ir 5 bronzos. Europos čempionais tapo Vitalijus Karpačiauskas (1993 m.) ir Eimantas Stanionis (2015 m.), vicečempiono vardą laimėjo Ivanas Stapovičius (1998 m.), bronzos medalius dukart laimėjo Evaldas Petrauskas (2015 ir 2017 m.), Jaroslavas Jakšto ir Rolandas Jasevičius (abu 2004 m.) bei Darius Jasevičius (2000 m.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigis

Sigis portretas
Tikiuos vėl iš ringo Lietuvis nepabėgs
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių