Europos čempionate olimpietė V. Andrulytė užėmė 19-ą vietą

  • Teksto dydis:

Kovo 11-17 d. Andoros mieste vykusiame Europos čempionate Viktorija Andrulytė užėmė 19 vietą tarp 106 stipriausių Europos buriuotojų.

„Po pirmųjų sunkių čempionato dienų, finaliniai plaukimai ėjosi tikrai sėkmingai. Nepaisant šalto oro, organizacinių nesklandumų ir sportininkų protestų, bandžiau mėgautis kiekvienu plaukimu. Ačiū visiems ir kiekvienam, kurie mane palaiko, nes tos palaikymo žinutės tampa tikru saulės spinduliu po tokių sunkių dienų kaip pirmosios šio čempionato dienos”, – tik išlipusi iš savo jachtos kalbėjo Viktorija.

Ketvirtadienį vykusiuose plaukimuose Viktorija finišavo antra, kitą – penkta.. Šiandien, paskutinę finalų dieną putė stiprus 10-20 mazgų ir nuolat beveik 180 laipsnių savo kryptį keičiantis vėjas. Genojos įlankoje susidariusios bangos ir stipri srovė nelengvino sportininkių užduoties. Pavėjinis kursas pirmajame šiandienos plaukime buvo vienas gražiausių šių metų Viktorijos plaukimų. Sportininkė buvo ypač greita, aplenkė 8 konkurentes ir finišavo 13-a. Antrajame plaukime olimpietė finišavo 21-a. Šios vietos lėmė tai, kad sportininkė bendroje įskaitoje iš 46 vietos pakilo į 23-iąją, o tarp varžovių iš Europos Viktorija užima 19 vietą.

Kovo 16 dieną Europos čempionate dalyvaujantys buriuotojai buvo susirinkę į protestą prieš nuolatines klaidas teisėjavime. Protestas truko 2 valandas. Organizatoriams buvo siūloma turėti nuolatinę profesionalią teisėjų komandą, išbandytą ir veikiančią įrangą bei jos operatorius, o prireikus riboti dalyvių skaičių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buriuotojas

Buriuotojas portretas
Sportininkė matematikos mokykloje nesimokė. Iš viso dalyvavo 112 dalyvių. Atimkime ne europiečius - tai tarp 95 europiečių dalyvių užimta 19 vieta.

Edmundas

Edmundas portretas
... o jei dar atmestume Europos dalyves būtų buvusi pirma .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių