Europos pilno kontakto karatė čempionai tikisi apginti titulus

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Tarnuve (Lenkija) vyksiančiame 2022 metų Europos kiokušin karatė čempionate lietuviai vėl kovos dėl aukščiausių vietų.

Lietuvai Europos čempionate atstovaus net 28 sportininkai, išbandysiantys jėgas maksimaliame skaičiuje rungčių.

Čempioniškas mentalitetas

Trys rinktinės nariai Lenkijoje gins čempionų titulus – 2021-asiais Sakartvelo sostinėje Tbilisyje Diana Mačiūtė nugalėjo katos rungties asmeninėse varžybose, o Edgardas Sečinskis  ir Eventas Gužauskas tapo kumitė rungties svorio kategorijų, atitinkamai, iki 95 kg ir virš 95 kg nugalėtojais. Ketvirtoji 2021 metų čempionė iš Lietuvos Rūta Brazdžionytė taip pat atvyko su komanda į Tarnuvą, bet ji nusprendė visą dėmesį skirti pasirengimui pasaulio čempionatui ir Europos pirmenybes stebės iš tribūnų.

Lietuvos rinktinė į Lenkiją atvyko ketvirtadienį, o penktadienį sportininkai surengė paskutines pratybas prieš oficialių kovų pradžią.

„Mūsų sportininkai yra patyrę, žino, ko nori, atvažiuoja laimėti, – po treniruotės sakė vienas Lietuvos rinktinės trenerių Paulius Klapatauskas. – Čempioniškas mentalitetas išugdytas, reikia tai įrodyti kovose.“

Kartų kaita

Panašiai kalbėjo ir abu kumitė rungties čempionų titulus ginsiantys kovotojai.

„Nuotaikos – geros, pasirengimas vyko pakankamai sklandžiai, pavyko išvengti rimtų traumų. Kaip ir visa komanda, esu pasirengęs visu 100 procentų – sakė E. Sečinskis. – Mūsų svorio kategorija dabar išgyvena kartų kaitą, yra daug jaunų sportininkų, tad sunku apie varžovus kažką daugiau pasakyti, informacijos nėra daug. Favoritai lieka tie patys – lenkai, kartvelai, vengrai ir, tikiuosi, mes.“

Prieš metus Europos čempionato finale E. Sečinskis susitiko su savo draugu iš Vilniaus „Saulės ženklo“ klubo Orestu Abazoriumi, o trečiąją vietą pasidalino bulgaras Borislavas Baičevas ir ukrainietis Ihoris Kotliarevskis. Deja, dėl Ukrainą draskančio karo šios šalies sportininkai Europos čempionate šiemet nedalyvaus.

Poilsiui laiko nebuvo

2021 metais nė vieno pralaimėjimo nepatyręs E. Gužauskas pernai finale taip pat kovojo su ukrainiečiu – Konstantinu Inozemcevu. Tačiau varžybose Tbilisyje nedalyvavo Paulius Žimantas, su kuriuo pastaruoju metu ir susikerta E. Gužausko keliai finaluose. Abu sportininkai yra Akmenės „Energijos“ vadovo Vladimiro Silvaško auklėtiniai, tačiau E. Gužauskas dabar treniruojasi ir su Luku Kubiliumi klube „Shodan“.

„Stipriausias varžovas yra P. Žimantas, – neabejojo E. Gužauskas. – Stiprus varžovas yra kartvelas Laša Kamaraulis, su kuriuo teko susidurti pernai pusfinalyje.  Taip pat pajėgūs – vengrai Mate ir Adamas Davidai, kurie visur dalyvauja ir jau yra sukaupę nemažai patirties. Su visais varžovais reikia atsakingai kovoti ir atsakingai toms kovoms ruoštis, tačiau manau, kad stipriausi esame mes – lietuviai.“

Kovotojas teigė esąs gerai pasirengęs Europos čempionatui ir besitikįs parodyti visus savo sugebėjimus.

„Gera forma ir nuotaika, tikiuosi, kad rytoj pavyks parodyti, ką galiu geriausiai, ir apginti titulą, – kalbėjo E. Gužauskas. – Vasario mėnesį vyko Lietuvos čempionatas, po jo iš karto rengėmės Europos čempionatui, tad nebuvo kada pailsėti. Pasirengimas buvo geras, ilgas, tad ir rezultatas turi būti geras.“

Europos čempionatas Tarnuve šeštadienį prasidės ankstų rytą – 9 val. 30 min. startuos katos rungties varžybos. Kumitė rungties kovų pradžia numatoma 13 val. Visas varžybas bus galima tiesiogiai stebėti internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių