Fantastišką pergalių seriją pratęsusi kerlingo rinktinė liko per žingsnelį nuo pusfinalio

  • Teksto dydis:

Virginijos Paulauskaitės vedama Lietuvos moterų kerlingo (akmenslydžio) rinktinė iškovojo penktąją pergalę iš eilės Lilehameryje (Norvegija) vykstančiame Europos čempionato B diviziono turnyre. Lietuvės ketvirtadienį po dramatiškos kovos 8:7 išplėšė pergalę prieš Austrijos komandą, nors po penkių kėlinukų atsiliko 1:5, o po septynių – 3:6.

Deja, bet turnyro lentelėje mūsų komanda su 6 pergalėmis iš 3 pralaimėjimais čempionate apmaudžiai liko penktos ir baigė savo pasirodymą. Tiek pat pergalių surinko ir latvės, bet jos tarpusavio rungtynėse įveikė mūsiškes ir dėl to užėmė ketvirtąją poziciją – paskutinę, garantavusią vietą pusfinalyje.

„Labai geros emocijos, kad tiek daug pergalių yra. Iš viso šešios pergalės – puikus pasirodymas. Visgi apmaudu, kad pralaimėjome latvėms ir joms ta pergalė atvėrė duris į pusfinalį. Dėl to šioks toks nusivylimas yra. Iš kitos pusės, esame labai patenkintos tuo, kaip žaidėme. Juolab, kad mes ką tik pakilome iš C divizione. Pastaraisiais metais dažnai komandos, pakilusios iš žemesnės grupės, krenta atgal. Mes, šiuo atveju, įsitvirtinome penketuke. Tai džiugina“, – mintimis po paskutinių rungtynių dalinosi V. Paulauskaitė.

Trečiadienį Lietuvos rinktinė 9:5 nugalėjo ispanes. Mūsiškės šiame susitikime irgi pademonstravo puikų kovingumą ir atsilikdamos 1:4, per keturis kėlinukus pelnė net aštuonis taškus be atsako.

„Net nežinau, kas lėmė tokį žaidimą. Gal ateina kažkokia branda. Net ir pralaiminti dideliu rezultatu, sugebame susiimti ir žaisti iki paskutinio akmens ir net laimėti. Dažnai kerlinge, atsiliekant keliais taškais, visiems nusvyra rankos ir yra sunku atsigauti. Pas mus, tikriausiai, su laiku atėjo tas mokėjimas kautis iki paskutinės akimirkos“, – pabrėžė V.Paulauskaitė.

Penkta vieta B divizione reiškia, kad absoliučioje Europos čempionato įskaitoje lietuvės užėmė 15-ą poziciją. Tai vienas geriausių pasiekimų Lietuvos kerlingo istorijoje.

Lietuvos moterų komandai Norvegijoje taip pat atstovavo Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė ir Rūta Blažienė.

„Iš šio čempionato galima pasimokyti, kad reikia iš visų jėgų kovoti nuo pat pradžių. Čempionato starte mes žaidėme kažkaip sunkiai ir patyrėme tris pralaimėjimus. Tam reikia laiko ir patirties. Norvegijoje žaidėme su labai puikiomis komandomis, o iš jų visada galima gauti kažkokių pamokų. Čempionatas tikrai labai gero lygio, arena puikiai paruošta, ledas – puikus. Dėl visų šių dalykų yra labai smagu“, – pabrėžė V.Paulauskaitė.

Į B diviziono pusfinalį, be latvių, pateko Vengrijos, Anglijos ir Norvegijos akmenslydininkės.

Dramą ketvirtadienį išgyveno ir Konstantino Rykovo vedama Lietuvos komanda, kuri vyrų B diviziono turnyro paskutinėse B grupės rungtynėse po papildomo kėlinuko 8:11 pralaimėjo vengrams.

Lietuvos rinktinė, kuriai taip pat atstovauja Arūnas Skrolis, Paulius Kamarauskas, Donatas Kiudys, Nedas Ivanauskas, su 1 pergale ir 6 pralaimėjimais nebepakils aukščiau septintosios vietos, todėl Norvegijoje kovos dėl išlikimo B divizione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių