Pereiti į pagrindinį turinį

Favoritų ginklai – atšipę

2010-11-06 16:09
Pasižymėjo: Valensijos klubui atstovaujantis R.Javtokas (dešinėje) su CSKA sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes Eurolygoje šį sezoną.
Pasižymėjo: Valensijos klubui atstovaujantis R.Javtokas (dešinėje) su CSKA sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes Eurolygoje šį sezoną. / AFP nuotr.

Neperšokęs griovio, nesakyk "op" – banali frazė tapo pavyzdine pamoka Eurolygos favoritais vadintiems Ispanijos, Graikijos, Rusijos krepšinio klubams.

Blykstelėjo R.Javtokas

Eurolygos trečiasis turas prasidėjo dar vienu Maskvos CSKA "riestainiu": daugkartiniai Rusijos čempionai svečiuose bejėgiškai – 57:82 – nusileido Roberto Javtoko atstovaujamai Valensijos "Power Electronics" ekipai.

Maskviečiai patys negalėjo prisiminti, kada paskutinį kartą buvo pralaimėję 25 taškų skirtumu. CSKA strategas Duško Vujoševičius teisinosi pagrindinės sudėties žaidėjų – Ramūno Šiškausko, Viktoro Chriapos, Aleksandro Kauno – traumomis, bet tuo pat metu pabrėžė: "Pristigome profesionalumo, o be jo Eurolygoje nėra ką veikti."

"Visada malonu įveikti aukščiausio lygio varžovą. Komanda man padėjo, o aš stengiausi jos nenuvilti ir daug kas puikiai sekėsi. Ši pergalė suteikė dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis", – teigė kol kas sėkmingiausias savo rungtynes Eurolygoje šį sezoną sužaidęs R.Javtokas.

Primynė varžovo galvą

Savo aikštėje suklupo praėjusio sezono Eurolygos čempionė "Regal FC Barcelona", 61:69 pripažinusi Stambulo "Fenerbahce Ulker" pranašumą.

Ispanų komandos žvaigždė Ricky's Rubio per daugiau nei 11 žaidimo minučių nepelnė nė taško ir neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, o tritaškių meistro Juano Carloso Navarro visi penki tolimi šūviai buvo netikslūs.

Ties bankroto riba balansavęs ir prieš šį sezoną į autsaiderius nurašytas Liublianos "Union Olimpija" klubas po pratęsimo 85:84 paguldė ant menčių graikų grandą Atėnų "Panathinaikos". Tai buvo trečioji Slovėnijos atstovų pergalė D grupėje ir jie yra tarp trijų komandų, Eurolygoje kol kas nepatyrusių nė vienos nesėkmės.

Per šią dvikovą šiurkščiu elgesiu pasižymėjo "Panathinaikos" puolėjas Mike'as Batiste: po savo taiklaus metimo tyčia koja primynė ant parketo parkritusio slovėno Sašos Ožbolto galvą ir už tai buvo nubaustas nesportine pražanga.

Grimzta į dugną

Apie finalo ketvertą svajojantis "Lietuvos rytas" nestabčiodamas žengia priešinga kryptimi – grimzta į C grupės dugną.

Vilniečiai pralaimėjo trečiąsias Eurolygos rungtynes iš eilės – šį kartą 69:73 Prancūzijos čempionams Šolė "Cholet Basket" krepšininkams.

"Mes suteikėme varžovams per daug progų kartoti metimus, kol jie galiausiai pasiekdavo tikslą. Per daug klydome – praradome daug kamuolių, dėl jų geriau kovojo "Cholet Basket" žaidėjai. Vis dar ieškome savo žaidimo", – kalbėjo Vilniaus ekipos strategas Aleksandras Trifunovičius.

Į naudingiausių trečiojo turo žaidėjų penketą pateko "Cholet Basket" legionierius Randalas Falkeris – jis surinko 25 balus. Sėkmingiau už jį šią savaitę Eurolygoje žaidė "Panathinaikos" gynėjas Dimitris Diamantidis (31 balas), Maskvos srities "Chimki" komandos gynėjas Keithas Langfordas (25) ir Pirėjo "Olympiakos" puolėjas Kostas Papanikolaou ir vidurio puolėjas Ioannis Bourousis (po 24).

Įvertintas D.Collinso šuolis

Antrą savaitę iš eilės į gražiausių Eurolygos varžybų epizodų dešimtuką pateko Kauno "Žalgirio" žaidėjo, šį kartą – DeJuano Collinso blokas, atliktas per dvikovą su Gdynės "Asseco Prokom".

188 cm ūgio D.Collinsas įspūdingu šuoliu nutraukė 216 cm ūgio Adamo Lapetos ataką. Žalgiriečio blokas užėmė antrąją vietą tarp efektingiausių epizodų.

Gražiausiu išrinktas "Power Electronics" puolėjo Victoro Clavero dėjimas į CSKA krepšį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų