FINA per klaidą buvo „sušvelninusi“ sankciją R. Meilutytei

  • Teksto dydis:

Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) net tris savaites savo oficialioje interneto svetainėje skelbė, kad plaukikės Rūtos Meilutytės diskvalifikacija turi baigtis dar prieš Tokijo olimpines žaidynes – šių metų liepos 20 d., rašo portalas delfi.lt.

Vis dėlto, tai tebuvo FINA klaida – neteisingai nurodyta diskvalifikacijos galiojimo pabaigos data. Tai liudijo ir tas faktas, kad čia pat pažymėta diskvalifikacijos trukmė – dveji metai.

Sprendimą diskvalifikuoti R. Meilutytę dvejiems metams FINA antidopingo komisija priėmė 2019 m. liepą, bet  viešai jis buvo paskelbtas tik praėjusio mėnesio pabaigoje.

Sumaištį sukėlė suspenduotų sportininkų sąraše oficialioje FINA interneto svetainėje pateiktas R. Meilutytės diskvalifikacijos terminas – 2020 metų liepos 20 d. Jei tai būtų tiesa, Lietuvos plaukikė būtų buvusi eliminuota tik metams.

FINA klaidą ištaisė tik po kelių delfi.lt užklausų, kai buvo paprašyta paaiškinti situaciją.

Klaida FINA svetainėje buvo ištaisyta, o kartu paskelbta visa R. Meilutytės bylos medžiaga.

R. Meilutytė sankciją užsitraukė dėl to, jog per 12 mėnesių dopingo kontrolieriai jos tris kartus nerado deklaruotoje buvimo vietoje.

 


NAUJAUSI KOMENTARAI

Nigga

Nigga portretas
Neginkit! Kai ant konkurentės Jefimovos tai tikejot viskuo dabar kai prieš pačią atsisuko lazdos galas atmazkiu nejieskok!

Nusirito

Nusirito portretas
Labai įdomu,kodėl ji vengė tos dopingo kontrolės?Būtų naivu manyti,kad kažko nežinojo ar nesuprato.Ir apskritai,jeigu pradžioje ja buvo žavėtasi ir mylima,tai dabar matosi,kad tai gana riboto intelekto ir supratimo mergina.Ypač po to,kai, būdama be jokio išsilavinimo, leidosi įsukama į savivaldybės darbuotojų ratą.Nesvarbu,kad ir Matijošaičio suviliota.

pypenas

pypenas portretas
Išgaravo dopingas,reikia pinigų,o aplamai moka mėtyti pėdas.....?????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių