Golfo žaidėja G. B. Starkutė su Arizonos universitetu pateko į NCAA čempionatą

  • Teksto dydis:

Arizonos universiteto „Wildcats“ moterų golfo komanda privertė pasinervinti savo sirgalius, bet pasiekė svarbiausią tikslą – trečius metus iš eilės pateko į NCAA čempionatą.

Arizonos universitetas kartu su dar 17 komandų Stanfordo golfo aikštyne NCAA regioninėse varžybose kovojo dėl šešių kelialapių į NCAA pirmenybes.

Varžybos „Wildcats“ komandai prasidėjo sudėtingai. Pirmąją dieną ekipai prireikė 289 smūgių (PAR +5), antrąją – taip pat 289. Likus paskutiniam raundui, Arizonos universitetas rikiavosi pražūtingoje septintoje vietoje. Visgi paskutinę dieną „Wildcats“ atstovės pademonstravo savo tikrąjį pajėgumą ir visą lauką įveikė 279 smūgiais (-5). Galutinis rezultatas – 857 smūgiai (+5) – leido pakilti į penktąją poziciją ir iškovoti bilietą į finalinį etapą.

„Šios varžybos išties buvo kitokios. Daug rimtesnis pasiruošimas, įdėta daug daugiau darbo. Dalyvavo daugiau komandų, didesnė atsakomybė. Streso buvo nemažai. Pagal reitingą buvome šeštos, todėl reikėjo pasirodyti gerai ir išlaikyti savo poziciją. Manau, kad visos žinojome, kad turime patekti į NCAA čempionatą trečius metus iš eilės, nenorėjome nuvilti trenerių, fanų, universiteto. Dėl to reikėjo susikaupti ir atiduoti viską, ką galėjome“, – mintimis dalinosi G.B.Starkutė.

Šiame regioniniame NCAA turnyre dominavo šeimininkės – Stanfordo universiteto žaidėjos. Ši komanda užfiksavo įspūdingą 824 smūgių rezultatą (-28) ir net 30 smūgių pranoko antrąją vietą užėmusį Veik Foresto universitetą (+2). Trečioje pozicijoje liko Oklahomos valstybinis universitetas (+3), ketvirtoje – „Virginia Tech“ komanda (+4).

Nenuostabu, kad asmeninėje įskaitoje dominavo Stanfordo komandos atstovės – Rachel Heck (-11) ir Angelina Ye (-10). Puikiai pasirodė G. B. Starkutės komandos draugė taivanietė YuSang Hou (-6), užėmusi ketvirtąją poziciją. Pastaroji trečiajame raunde užfiksavo įspūdingą PAR -5 rezultatą. Tai antras kartas „Wildcats“ istorijoje, kai regioninėse NCAA varžybose vienam raundui įveikti žaidėjai prireikė vos 66 smūgių.

Geriausia Lietuvos golfo žaidėja iš viso atliko 223 smūgius (+10) ir užėmė 52-ąją vietą tarp 95 dalyvių. Pirmąją dieną mūsiškei prireikė 77 smūgių, antrąją ir trečiąją – po 73.

„Mano žaidimas buvo įvairus ir ne itin stabilus. Buvo nemažai „birdie‘s“ (-1), daug „PAR‘ų“, tad tai padėjo, bet kai padarydavau klaidą, tai ji būdavo nemaža. Iš tokios „duobės“ išlipti jau reikėdavo nemažai pastangų. Pirma diena buvo prasčiausia ir tikrai be galo jaudinausi. Antroji ir trečioji dienos buvo kiek geresnės, stabilesni buvo tiek žaidimas, tiek nervai“, – pasakojo G.B.Starkutė.

Iš viso buvo surengti keturi regioniniai turnyrai. 24 stipriausios komandos dėl NCAA trofėjaus varžysis „Grayhawk“ golfo klubo aikštyne Arizonoje jau gegužės 21-26 dienomis.

„Mūsų tikslas nėra labai apibrėžtas. Nevažiuojame ten sakydamos, kad norime laimėti, nes to paties norės ir visos kitos 23 komandos. Mūsų didžiausias noras ir tikslas yra įrodyti sau pačioms ir visiems kaip galime žaisti, kiek įdėjome darbo, kad nueitume tiek toli bei kad pastangos ir treniruotės atsiperka. Manau, kad čempionate laikysimės žaidimo plano, strategijos, labiausiai kreipsime dėmesį į savo smūgius, savo klaidas ir geras duobutes, bei atiduosime viską, ką galime. Žinoma, tikiuosi, kad tai nuves iki „Match play“ dienų, galbūt iki „Top-8“, o galbūt net ir toliau, bet tai jau priklausys nuo visų komandų pasirodymo. Per ateinančią savaitę tikrai daug ruošimės, kad čempionato metu būtume geriausioje formoje. Visos žinome, kad ribų tikrai nėra“, – pabrėžė G.B.Starkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių