Gresia deportacija: Australija vėl panaikino vizą teniso žvaigždei N. Djokovičiui

Australijos vyriausybė penktadienį antrąkart panaikino teniso superžvaigždei Novakui Djokovičiui (Novakui Džokovičiui) išduotą vizą, siekdama deportuoti sportininką, nepasiskiepijusį nuo COVID-19.

Imigracijos reikalų ministras Alexas Hawke'as (Aleksas Hokas) savo pranešime nurodė šį sprendimą priėmęs „dėl sveikatos ir tvarkos priežasčių“ ir pabrėžė, kad toks žingsnis atitinka visuomenės interesą.

Ministro pirmininko Scotto Morrisono (Skoto Morisono) vyriausybė „yra tvirtai įsipareigojusi saugoti Australijos sienas, ypač dėl COVID-19 pandemijos“, sakoma A. Hawke'o pareiškime.

S. Morrisonas penktadienį sakė, kad vyriausybė N. Djokovičiaus vizą atšaukė siekdama išsaugoti Australijos sunkiai pasiektus laimėjimus kovoje su pandemija.

„Australai per šią pandemiją daug paaukojo ir teisėtai tikisi, kad dėl šių aukų pasiekti rezultatai bus saugomi“, – pareiškime sakė ministras pirmininkas.

Dabar N. Djokovičius trejus metus negalės gauti naujos Australijos vizos, nebent susiklostytų kokios nors ypatingos aplinkybės.

Pirmoji pasaulio raketė N. Djokovičius sausio 5 dieną atskrido į Melburną tikėdamasis išsaugoti savo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojo vardą ir siekdamas 21 kartą laimėti Didžiojo kirčio turnyrą.

Nuo COVID-19 nepasiskiepijęs 34 metų serbas pateikė atleidimo nuo skiepijimosi dokumentą, paremtą gruodžio 16 dieną gautu teigiamu PCR testo rezultatu, bet buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą.

Pasieniečiai priėjo prie išvados, jog faktas, kad jis neseniai buvo užsikrėtęs koronavirusu, nėra pakankamas pagrindas būti Australijoje.

Tačiau skiepus skeptiškai vertinančio N. Djokovičiaus teisininkų komandai pirmadienį teisme pavyko dėl procedūrinio klausimo, susijusio su jo apklausa oro uoste, panaikinti sprendimą atšaukti vizą.

Nepaisant tebesitęsiančios nežinios, ketvirtadienį burtais buvo parinktas N. Djokovičiaus varžovas Australijos atvirojo teniso čempionato pirmajame rate – taip pat serbas Miomiras Kecmanovičius.

N. Djokovičius siekė Australijos atvirojo teniso čempionato 10-ojo titulo ir rekordinės 21-osios Didžiojo kirčio karūnos.

„Kvailio vietoje“

Mūšis su N. Djokovičiumi dėl jo vizos Australijoje, kur dėl COVID-19 beveik dvejus metus galiojo vieni griežčiausių suvaržymų pasaulyje, turi politinį krūvį.

Iki gegužės šalyje turi būti sušaukti visuotiniai rinkimai.

Kai kurie tenisininkai sako, kad N. Djokovičiui dabar turėtų būti leista žaisti, tačiau taip galvoja ne visi.

Ketvirtoji pasaulio raketė Stefanas Cicipas (Stefanos Tsitsipas) kritikavo N. Djokovičiaus elgesį.

„Jis tikrai žaidžia pagal savo paties taisykles“, – Indijos transliuotojui WION sakė S. Cicipas.

Pasak jo, beveik visi Australijos atvirojo teniso čempionato dalyviai yra pasiskiepiję, bet kai kas renkasi tokį kelią, kad visi kiti „atrodo likę kvailio vietoje“.

„Dezinformacija“

Australijoje plintant pandeminio koronaviruso omikron atmainai, N. Djokovičiaus veiksmai sulaukė didelio dėmesio.

Pranešimus apie tai, kad po teigiamo COVID-19 testo rezultato jis Serbijoje nedėvėdamas kaukės dalyvavo keliuose renginiuose, pats teniso asas trečiadienį instagrame pavadino dezinformacija.

Gruodžio 16-ąją, kai, jo teigimu, buvo gautas teigiamas COVID-19 testo atsakymas, jis dalyvavo Serbijos Nacionalinės pašto tarnybos renginyje, per kurį buvo pristatoma jo garbei išleista pašto ženklų serija.

Be to, Belgrado teniso federacija paskelbė nuotraukų, kuriuose matyti, kaip N. Djokovičius gruodžio 17-ąją dalyvauja jaunųjų žaidėjų apdovanojimų ceremonijoje Serbijos sostinėje.

N. Djokovičius sakė, kad PCR testo rezultato sulaukė tik po gruodžio 17-osios jaunųjų tenisininkų renginio.

Tačiau jis pripažino, kad neatšaukė gruodžio 18-osios interviu prancūzų sporto dienraščiui „L'Equipe“.

„Pagalvojus, tai buvo neteisingas sprendimas ir aš sutinku, kad man derėjo perkelti šį susitikimą“, – sakė N. Djokovičius.

Interviu ėmęs žurnalistas Franckas Ramella (Frankas Ramela) sakė tuo metu nežinojęs, kad N. Djokovičius gavo teigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Teniso žvaigždė taip pat pripažino klaidą savo kelionės į Australiją deklaracijoje. Joje buvo varnele pažymėta, kad jis 14 dienų prieš skrydį į Melburną nekeliavo ir nekeliaus.

Įrašai socialinėje žiniasklaidoje ir pranešimai rodo, kad jis tuo periodu buvo iš Serbijos nuskridęs į Ispaniją.

N. Djokovičius dėl klaidos kaltino savo pagalbininkų komandą. „Mano agentas nuoširdžiai atsiprašo už šią administracinę klaidą pažymint ne tą langelį“, – sakė jis.

Melburne daugėjant COVID-19 pacientų hospitalizacijos atvejų, Viktorijos valstijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė, kad Australijos atvirajame teniso čempionate leis užimti tik 50 proc. vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
Ji isvis isileido?deportuotas gali ir ant savo rakeciu maiso plaukti i serbija ar belekur,irklais mosikuoti moka

Ir gerai

Ir gerai portretas
Teisingai. Taisykles turu būti visiems vienodos.

Demokratijos show tesiasi

Demokratijos show tesiasi portretas
Bruks skiepa it kaledinei zasiai nes politikai zino geriau nesvarbu kad nenaturaliai didelis antikuniu skc smogia atgal.Farso komedija.Jokeris turetu pats deti bana kenguroms
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių