Pereiti į pagrindinį turinį

G.Savukynas: esame lyg kumštis

2012-06-09 14:52
G.Savukynas: esame lyg kumštis
G.Savukynas: esame lyg kumštis / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kelialapio į pasaulio čempionato finalo turnyrą siekiantys Lietuvos rankininkai pripažįsta: paskutinis atrankos barjeras – Lenkijos rinktinė – yra įveikiamas, bet tai padaryti bus labai sunku.

Trūkumų – ne vienas

Rytoj lietuviai ir lenkai žais pirmąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes – jos vyks Vilniuje, 16.45 val. „Siemens“ arenoje. Atsakomoji dvikova – birželio 17-ąją Katovicuose.

„Mūsų komandos sudėtis ir pasiruošimas atkrintamajam mačui – ne tokie, kokių tikėjomės. Gerokai užsitęsė užsienio šalių čempionatai, tai sutrumpino treniruočių stovykloms numatytą laikotarpį, nes negalėjo atvykti legionieriai. Planavome pradėti darbą gegužės 28-ąją, buvome sutarę dėl dviejų draugiškų rungtynių su Vengrijos rinktine, tačiau teko to atsisakyti“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Stovykla Varėnoje, į kurią susirinko Lietuvoje rungtyniaujantys žaidėjai, taip pat prasidėjo vėliau, nei buvo numatyta.

„Sužaidėme su Varėnos “Ūlos„ komanda – ji šventė savo dvidešimtmetį, susirinko ir anksčiau jai atstovavę rankininkai. Birželio 4-ąją pradėjome treniruotes su legionieriais, – papasakojo treneris. – Apmaudžiausia tai, kad rinktinei nepadės aštuoni pagrindinės sudėties žaidėjai.“

Galimybė jaunimui

Dėl sveikatos problemų su lenkais nerungtyniaus Valdas Novickis, Aurelijus Sabonis, Remigijus Čepulis, Tomas Eitutis, Mindaugas Andriuška, Andrius Račkauskas, Povilas Babarskas ir Rolandas Bernatonis.

Po labai ilgos pertraukos nacionalinėje ekipoje daugumą sudarys Lietuvos klubų žaidėjai.

„Yra dvi grupės – patyrusių ir debiutantų. Patyrusių užduotis – padėti jaunimui, o pastariesiems bus suteiktas šansas parodyti, ką sugeba. Žaidimo planas bus labai paprastas – kuo mažiau klaidų“, – teigė G.Savukynas.

„Į Londono olimpiadą lenkai nepateko, todėl pasaulio čempionatas jiems būtinas. Stengsimės, kad mačo Vilniuje rezultatas mums būtų palankus“, – pridūrė treneris.

Lenkai – tvirti ir techniški

Vienas rinktinės lyderių vartininkas Arūnas Vaškevičius sakė, kad kiekvienąkart grįžta į namus geros nuotaikos, tačiau šįkart ji išgaravo gavus trenerio elektroninį laišką apie komandos komplektavimo problemas.

„Gaila, kad nesusirinko visi stipriausi žaidėjai, bet yra daug žadančio jaunimo, todėl nėra ko bijoti. Reikės kibti varžovams į atlapus ir kautis“, – kalbėjo šveicarų klubui „Kadetten Schaffhausen“ atstovaujantis rankininkas.

„Žinome, ką gali lenkai. Reikės pradėti nuo savų vartų gynybos. Jei išvengsime techninio broko, galėsime kovoti. Lenkijos rankininkai visada pasižymėjo kietu žaidimu – turi jėgos ir yra techniški. Tai gerai subalansuota komanda“, – tvirtino Baltarusijoje rungtyniaujantis Vaidotas Grosas.

Paklaustas, ar Lietuvos rinktinė turi bent vieną pranašumą prieš grėsmingus varžovus, vyriausiasis treneris G.Savukynas parodė kumštį: „Mūsų komanda vieninga jau keliolika metų. Tikiuosi, kad tai patirs ir jaunieji žaidėjai. Norime, kad ir jie išmoktų būti tvirti it kumštis“, – pabrėžė strategas.


Rinktinė

Vilius Rašimas (Kauno „Granitas-Gaja-Karys“), Aistis Pažemeckas, Vaidas Trainavičius, Skirmantas Plėta (visi – Vilniaus „Šviesa“), Tadas Stankevičius, Jonas Truchanovičius, Karolis Stropus, Gražvydas Juška ir Benas Petreikis (visi – Klaipėdos „Žemaitijos dragūnas“), Edvinas Vorobjovas (Kauno „Lūšis“) ir legionieriai – Arūnas Vaškevičius („Kadetten Schaffhausen“, Šveicarija), Gintaras Cibulskis („BM. Ciudad Encantada“, Ispanija), Aidenas Malašinskas („Fraikin BM. Granollers“, Ispanija), Augustas Strazdas („SG Spigo HB West Wien“, Austrija), Vaidotas Grosas (Bresto „Meshkov“, Baltarusija), Nerijus Atajevas („US Creteil Handball“, Prancūzija) ir Andrius Gervė („HSG Barnstorf-Diepholz“, Vokietija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų