„Hockey Lietuva“ prezidentu išrinktas D. Zubrus

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje vykusiame asociacijos „Hockey Lietuva“ visuotiniame narių susirinkime 22 balsavimo teisę turintys nariai pirmu bandymu naujos valdžios neišrinko, tačiau išrinko ją antruoju itin įdomiai susiklosčiusiu bandymu, skelbia hockey.lt.

Po tarybos rinkimų, į kurios devynias vietas iškelta 16 kandidatų, balsavimo paaiškėjo, kad iškart atkrito keturi mažiausiai balsų surinkę kandidatai. Šeši pateko į tarybą iškart, surinkę daugiau nei po 11 balsų.

Likę šeši kandidatai surinko po 11 balsų ir jie turėjo varžytis dėl likusių trijų vietų taryboje, tačiau nelaukdami tolimesnio balsavimo, savo kandidatūras iš tarybos atsiėmė Mindaugas Marcinkevičius, perbalsavimo nelaukė ir savo kandidatūrą atsiėmė Vaidas Budrauskas.

Iškart po jų kandidatūras atsiėmė Olegas Tarasovas, Andrejus Silinas, Artūras Blažinskas, Gintaras Šabūnas. Netrukus po audringų kilusių diskusijų kandidatūrą atsiėmė ir Linas Paražinskas. Po tokių viražų už brūkšnio likę Remigijus Valickas, Vaclovas Gedvilas, Ramūnas Baltrūnas automatiškai pateko į tarybą, tačiau ir šie trys kandidatai nesutiko dirbti naujoje taryboje. Tada naujai išrinktoje taryboje atsisakė likti ir kandidatūras atsiėmė automatiškai į ją patekę Karolis Kubilius, Šarūnas Kuliešius.

Naujai išrinkti Valdas Škadauskas, Petras Nausėda, Dalia Katulienė ir Eduardas Pavliukovas liko naujojoje taryboje, tačiau pagal įstatus keturi iš devynių dirbti taryboje negali, nes nesusidarė kvorumas. Susirinkime kilo audringos diskusijos ir situaciją imta spręsti kitu būdu. M.Marcinkevičius pasiūlė sudaryti sąrašą Valdui Škadauskui, kuris surinko daugiausiai balsų iš neatsiėmusių kandidatūros asmenų ir sudarė savo sąrašą pats. V. Škadausko sudarytame sąraše buvo M. Marcinkevičiaus, V. Budrausko, Š. Kuliešiaus, P. Nausėdos, O. Tarasovo, K. Kubiliaus, D. Katulienės, R. Valicko, V. Gedvilo kandidatūros. M. Marcinkevičius pristatė savo sąrašą: V. Budrauskas, R. Valickas, V. Gedvilas, P. Nausėda, M. Marcinkevičius, A. Silinas, G. Šabūnas, Š. Kuliešius, O. Tarasovas.

Pirmajame sąraše nesutiko būti penki pasiūlyti kandidatai, o sąrašą sudaręs V. Škadauskas naujų kandidatų nesiūlė. Po vėl kilusių audringų diskusijų buvo pasiūlyta nebesiūlyti naujų sprendimų ir susirinkimas penkiais susilaikiusiais balsais ir 17 balsų už išrinko naują tarybą, kurioje du nauji nariai, lyginant su senąja taryba - P. Nausėda ir Š. Kuliešius.

Po neįtikėtinai susiklosčiusių rinkimų atėjo eilė prezidento rinkimams. Juose buvo pasiūlyti du kandidatai - Dainius Zubrus ir P. Nausėda. Pastarasis po dviejų kadencijų pristatė savo darbus ir nubrėžė būsimas savo veiklos gaires. D. Zubrus trumpoje kalboje pabrėžė, kad laikas imtis naujų veiklų ir palikti susikurtą komforto zoną. Susirinkime dalyvavęs kitas NHL žaidęs lietuvis Darius Kasparaitis palaikė D. Zubraus kandidatūrą, pabrėžęs, kad ir P. Nausėda geras kandidatas. Pastarasis savo kandidatūrą nusprendė atsiimti. Prezidentu vienbalsiai išrinktas D. Zubrus.

Iki šių rimtiems pamąstymams peno davusių rinkimų buvo priimti kiti svarbūs šalies ledo ritulio sprendimai.

Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) reikalavimu, asociacija balsavo dėl darbo asociacijoje apribojimo. KKSD visoms šalies federacijoms išsiuntė nurodymą, kad federacijos pačios nuspręstų, kiek kadencijų nepertraukiamai federacijoje gali dirbti išrinkti asmenys. Penkiais balsais prieš, dviem susilaikius, 15 balsavus už nuspręsta, kad asociacijoje „Hockey Lietuva“ tiek tarybos nariai, tiek prezidentas ilgiausiai be pertraukos galės dirbti dvi kadencijas.

Susirinkime ne kartą buvo grįžta prie šių metų balandį Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio sėkmingo pasaulio čempionato. Po ilgų diskusijų buvo nuspręsta 1000 eurų premija paskatinti visus 22 čempionate žaidusius ledo ritulininkus, prisidėjusius prie metų sporto renginio Lietuvoje sėkmės. Būtent po šio čempionato atsirado galimybė suformuoti finansinį rezervą, kurį visuotinis narių susirinkimas patvirtino. Nuo šiol „Hockey Lietuva“ privalo turėti 100 tūkstančių eurų finansinį rezervą, kurį naudoti galima tik visuotinio narių susirinkimo sprendimu.

Visuotiniame susirinkimui prezidentas Petras Nausėda pasiūlė visiems laikams 3-ąjį ledo ritulio rinktinės marškinėlių numerį palikti karjerą po 100 rungtynių rinktinėje baigusiam gynėjui Mindaugui Kierui. Visuotinis susirinkimas vienbalsiai numerį skirti daugiausiai rungtynių Lietuvos rinktinėje sužaidusiam ir su ja po pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės kovų balandį Kaune atsisveikinusiam per 20 metų nė vieno pasaulio čempionato nepraleidusiam rinktinės veteranui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių