Indija sieks surengti 2036-ųjų olimpines žaidynes

Indija planuoja teikti paraišką dėl 2036 metų olimpinių žaidynių rengimo ir kitais metais vykstančiame Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) posėdyje sieks gauti teisę būti olimpiados šeimininke, sakė šalies sporto ministras.

Ministro pirmininko Narendros Modi (Narendros Modžio) vyriausybė siekia, kad Indija taptų pasauline sporto galia, ir yra skyrusi nemažai lėšų vidaus infrastruktūrai.

N. Modi gimtosios Gudžarato valstijos mieste Ahmadabade – Indijos kandidate į olimpinių žaidynių šeimininkus – 2020 metais buvo atidarytas didžiausias pasaulyje stadionas, pavadintas šio tautos lyderio vardu.

Sporto ministras Anuragas Thakuras (Anuragas Takuras) laikraščiui „The Times of India“ sakė, kad jo šaliai atėjo „tinkamas laikas“ dalyvauti didžiausiame pasaulyje sporto renginyje.

„Jei Indija deda tiek daug pastangų sportui skatinti, galiu jus patikinti, kad mes ne tik surengsime olimpines žaidynes, bet ir surengsime jas įspūdingas“, – sakė jis trečiadienį paskelbtame interviu.

A. Thakuras sakė, kad kitų metų rugsėjį Mumbajuje vykstančiame TOK posėdyje bus pristatytas planas, kuriame bus išdėstytas Ahmadabado kelias į žaidynių surengimą ir kurį visapusiškai parems vyriausybė.

TOK jau suteikė teisę rengti kitas trejas vasaros olimpines žaidynes Paryžiui, Los Andželui ir Brisbanui.

Jei Indijos paraiška bus sėkminga, ji taps tik ketvirtąja Azijos šalimi po Japonijos, Pietų Korėjos ir Kinijos, kurioje vyko olimpinės žaidynės.

2010 metais Indijoje jau vyko Sandraugos žaidynės, tačiau jas aptemdė plačiai paplitę kaltinimai korupcija ir netinkamu valdymu.

Apie ketinimą dalyvauti konkurse paskelbė dar kelios šalys, įskaitant Indoneziją, Pietų Korėją ir Katarą.


Šiame straipsnyje: Olimpinės žaidynėsIndija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių