Jubiliejinė Kuršių marių regata nestokojo įtampos

  • Teksto dydis:

„Nors pirmavome, vis skaičiavome sekundes, kiek mus skiria nuo varžovų – užteks ar neužteks pergalei pasiekti?“ – sakė Raimondas Šiugždinis. Jo vadovaujama jachtos „Arabela-Auga“ įgula laimėjo jubiliejinę – 55-ąją – Kuršių marių regatą.

„Tai – giliausias tradicijas Lietuvoje turintis buriuotojų renginys. Prasidėjusi gūdžiu sovietmečiu, su vos keliomis nedidelėmis ir gerokai padėvėtomis jachtomis, Kuršių marių regata sugebėjo išaugti į aukšto sportinio lygio varžybas ir išliko įvykiu, kartą per metus ne tik suburiančiu visą buriuomenę, bet ir įtraukiančiu į savo sūkurį visus mylinčius vėją ir jūrą“, – teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) prezidentas Raimundas Daubaras.

Šiemet buriuotojai dėl pagrindinių trofėjų varžėsi didžiųjų, mažųjų ir sportinių jachtų grupėse. Atsižvelgus į pagrindinių jūrinių regatų patirtį, buvo atgaivintas ilgasis navigacinis etapas. Teisėjų brigadai vadodavo vyriausiasis varžybų „World Sailing“ tarptautinės kategorijos arbitras kroatas Denisas Marinovas.

Dramatiškai susiklostė trečias regatos etapas. Stipraus vėjo neatlaikė jachtų „Mirage“ ir „Legenda-Raganosis“ stiebai.

Prasidėjusi gūdžiu sovietmečiu, Kuršių marių regata išaugo į aukšto sportinio lygio varžybas.

„Laimė, kad nieko nesužeidė. Teko išsimesti inkarą, nes jachta ėmė dreifuoti į marias. Vis dėlto galiausiai pavyko susitvarkyti ir sėkmingai pasiekti Nidos uostelį“, – papasakojo „Mirage“ kapitonas Albertas Lukšys.

Po savaitę trukusių intensyvių lenktynių didžiųjų jachtų grupėje pergalę šventė R.Šiugždinio vadovaujama „Arabela-Auga“.

„Įtampos nestigo ir per paskutinį etapą. Kai padidinome atotrūkį, o vėjas nė neketino nurimti, supratome, kad spėsime panašiu greičiu pasiekti finišą“, – teigė R.Šiugždinis.

Antrą vietą užėmė „Nida III“ (kapitonas Arūnas Burkšas), trečią – „Dia“ (kapitonas Tauras Rymonis).

Sportinių jachtų lenktynes laimėjo „Orbitos“ įgula (kapitonas Tadas Žižys). Tarp prizininkų – „Keturi vėjai“ (kapitonas Adomas Janulionis) ir „Zig Zag“ (Aivaras Mieliauskas).

Mažųjų jachtų įskaitos laimėtoja – Gyčio Žumbakio vadovaujama „Regina“. Antroje vietoje – „Nauta-Deneka“ (kapitonas Rytas Narbutas), trečioje – „Livingstonas-Capital group“ (kapitonas Sigitas Šmatavičius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių