Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos „Dragūne“ – ryški netektis

2013-07-03 13:23
Klaipėdos          „Dragūne“ – ryški netektis
Klaipėdos „Dragūne“ – ryški netektis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Keturis kartus iš eilės Klaipėdos „Dragūno“ rankininkus ant aukščiausio Lietuvos čempionato prizininkų pakylos laiptelio užkėlęs komandos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas palieka ir savo auklėtinius, ir uostamiestį. Nuo pirmadienio jis įsikurs Ukrainoje, kur treniruos 14 kartų šios šalies čempionais tapusius Zaporožės ZTR rankininkus

Pasiūlymas – dėl pralaimėjimo

A.Juškėnas net neabejoja, jog pasiūlymo treniruoti tokią tituluotą komandą sulaukė tik todėl, kad praėjusiame Europos Iššūkio taurės sezone Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai aštunfinalyje ją sensacingai eliminavo iš tolimesnės kovos.

„Mes tikrai nebuvome tokie stiprūs, kad nukautume tokią komandą, bet nukovėme. Manau, kad tai ir buvo pagrindinis faktorius, lėmęs, kad iš Zaporožės ZTR komandos vadovai man paskambino ir pateikė viliojantį pasiūlymą“, - įsitikinęs rankinio specialistas.

Jis kelias dienas svarstė, kol galiausiai nusprendė pasiūlymą priimti. Ir tai, anot pašnekovo, lėmė ne viena aplinkybė. „Pirma, „Dragūno“ niekaip nepavyksta pakelti į kitą lygį ir nemanau, kad artimiausiu metu pavyks. Antra, pasiūlytos finansinės sąlygos yra labai geros, tokios, kokių norėjau, Trečia, tai rimtas iššūkis ir visada reikia mėginti kažko pasiekti“, - savo sprendimą išvykti į Ukrainą grindė A.Juškėnas.

Jis pasirašė vienerių metų sutartį ir su galimybe pratęsti dar metams.

A.Juškėnas neslėpė, kad tai buvo pirmasis rimtas pasiūlymas treniruoti užsienio klubą. „Aš esu trečias lietuvis, kuris pastaraisiais metais išvyko į užsienį treniruoti rankininkų. Lietuvos rankinis neturi tokių skambių pergalių kaip krepšinis, todėl ir jo specialistams sunku prasimušti“, - paaiškino treneris.

Jei nepatiks, grįš

A.Juškėnas pabrėžė, jog tikrai nesistengs nagais ir dantimis laikyti įsikibęs Zaporožės ZTR komandos vyriausiojo trenerio kėdės. „Jei man kas nors nepatiks, turiu teisę prieš mėnesį įspėti klubą ir jį palikti. Manau, kad turiu kur grįžti, „Dragūne“ vietos man bet kada atsiras. Aišku, norėčiau Ukrainoje bent metus išsilaikyti, pasiekti lygį, bet niekada nežinai, kaip gyvenimas susiklostys“, - filosofavo A.Juškėnas.

Zaporožės ZTR klubo savininkai komandai jau iškėlė ateinančio sezono tikslus – laimėti ir Ukrainos čempionatą, ir Europos Iššūkio taurę. „Net nežinau, kuris šių tikslų yra sunkiau pasiekiamas, bet kuo sunkiau, tuo įdomiau. Ir labai paprasta – jei nelaimėsime, vėl Klaipėdoje atsidursiu. Akivaizdu, kad ne poilsiauti važiuoju“, - juokėsi pašnekovas.

Ukrainos komanda pasirengimą ateinančiam sezonui, kuris prasidės rugsėjo 7 dieną, pradėjo jau šią savaitę.

„Dragūnui“ – dideli tikslai

Kas bus „Dragūnui“? „Komandos jokiu būdu neapleisiu, juk galima bendrauti internetu. Jai viskas bus gerai. Ateinantį sezoną žaidėjai neturėtų keistis, nebent kuris nors iš kokio užsienio klubo sulauks tokio viliojančios pasiūlymo kaip aš. Manau, kad sutarsime, jog komandą treniruotų Miglius Astrauskas. Jis – aukščiausio lygio specialistas. Su juo ranka rankon dirbome praėjusį sezoną, žaidėjai juo pasitiki ir nori, kad jis juos treniruotų“, - teigė A.Juškėnas.

Jam nerimą kelia tik finansiniai dalykai. Neseniai ypač nuliūdino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos sprendimas „Dragūnui“ neskirti paramos, rėmimą ketina nutraukti dar viena didelę kompanija, kurios treneris nenorėjo įvardinti.

„Komandos biudžetas kasmet turėtų didėti, bet yra atvirkščiai. Bet tikiu, jog kažkaip viskas išsispręs“, - optimizmo neprarado A.Juškėnas.

Jis nė nemirktelėjęs išvardino, kokie tikslai „Dragūnui“ iškelti ateinantį sezoną. Lietuvos čempionate komanda gali galvoti tik apie pirmąją vietą, Baltijos lygoje taip pat reikės siekti aukso medalių. „Būtų labai malonu, jei Europos Iššūkio taurės finale susitiktų „Dragūnas“ ir Zaporožės ZTR. Tada mano širdyje pralaimėjusių nebūtų“, - svajonę atskleidė uostamiesčio rankininkus į aukštumas iškėlęs A.Juškėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų