Komplimentas iš UIM: lenktynės Kaune – puikios

"Visada būna pirmas kartas!" – pareiškė Švedijos sportininkė Bimba Sjoholm, per motorlaivių "Formulės-2" (F2) pasaulio čempionato lenktynes Kauno mariose nustebinusi varžovus vyrus.

Švedė – greičio mėgėja

38-erių B.Sjoholm tapo pirmąja moterimi, laimėjusia motorlaivių F2 pasaulio čempionato etapo kvalifikacijos varžybas ir užsitikrinusia pirmą starto poziciją finale.

Kauno mariose švedė per atrankos lenktynes pasiekė geriausią vieno rato rezultatą – 47,233 sek.

Antrą vietą užėmė britas Colinas Jelfas (nuo B.Sjoholm atsiliko 0,839 sek.), trečias buvo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) atstovas Samis Selio (–0,919 sek.). Lietuvos sportininko Edgaro Riabko rezultatas – šeštas (–1,462 sek.).

Deja, finale B.Sjoholm neišvengė avarijos ir varžybų nebaigė. Švedijos sportininkė po medikų apžiūros vykti į gydymo įstaigą atsisakė, užtikrinusi, kad jaučiasi puikiai.

Pirmas kūlverstis

"Regis, plaukiant penkioliktą ratą C.Jelfas užkliudė trasos žymeklį ir už tai buvo nubaustas. Tuomet lydere tapau aš.

Persvara prieš antroje vietoje buvusį portugalą buvo pakankamai komfortiška, nors tuo metu jau neveikė mano motorlaivio vairo stiprintuvas. Lenktynės man baigėsi netikėtai, kai stiprus vėjo gūsis kilstelėjo laivą į orą. Iki varžybų pabaigos buvo likę dešimt ratų", – apie lemtingą incidentą papasakojo B.Sjoholm, pridūrusi, kad tai jai buvo pirmas kūlverstis per F2 lenktynes.

E.Riabko su savo komanda sukūrė fantastišką atmosferą.

Sportinę karjerą švedė pradėjo būdama trylikos metų. Iš pradžių dalyvavo S250, T400 ir "F1000" motorlaivių varžybose, tapo Europos čempione bei pasaulio čempionatų prizininke.

2012 m. B.Sjoholm debiutavo F2 pasaulio čempionate. Geriausias jos rezultatas – šešta vieta 2014 m. ir 2015 m. Europos čempionatuose.

Laukia dar du etapai

Kauno mariose sėkmingiausiai pasirodė Portugalijos lenktynininkas Duarte Benavente.

Antrą vietą užėmė nugalėtojui vos 1,767 sek. pralaimėjęs E.Riabko, trečiąją – 8,664 sek. nuo lyderio atsilikęs latvis Uvis Slakteris.

"Puikios lenktynės! E.Riabko su savo komanda sukūrė fantastišką atmosferą. Tikimės tokias gausias sirgalių gretas pamatyti ir Portugalijoje", – sakė Tarptautinės motorlaivių federacijos (UIM) F2 varžybų direktorius Pelle Larsonas.

"Rezultatai rodo, kad dirbame tinkama kryptimi ir išlaikome aukštai iškeltą kokybės kartelę", – kalbėjo Lietuvos motorlaivių federacijos (LMF) prezidentas E.Riabko.

F2 pasaulio čempionato antras ir trečias etapai numatyti spalį Portugalijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių