Kūno rengyba ir kultūrizmas: pandemija paskatino čempionatų organizatorių išradingumą

Joks virusas negali sustabdyti ne vieną dešimtmetį besitęsiančios tradicijos. Tokiu šūkiu vadovaudamiesi kūno rengybos ir kultūrizmo puoselėtojai Klaipėdoje surengė jau įprastus Lietuvoje WFF-WBBF Europos ir pasaulio čempionatus.

Įprastai pasaulio kūno rengybos ir kultūrizmo federacijų (WFF-WBBF) varžybose sulaukiama atstovų iš daugiau nei 20 valstybių, tarp jų ir tolimųjų Indijos, Brazilijos, Irano bei pan. Šiemet uostamiestį pasiekė tik Europos šalių atletai. Tiesa, jų buvo bene dvigubai daugiau nei pernai. Varžybose dalyvavo per 100 sportininkų iš Suomijos, Slovakijos, Lenkijos, Ukrainos ir keleto kitų valstybių.

Tradiciškai su suaugusiųjų kovomis vyko ir vaikų varžybos, pradedant mažiausiais nuo septynerių metų. Vaikų kategorijose, kur vertinamos ne raumenų apimtys, o kūno proporcingumas, lankstumas ir t.t., dominavo svečiai iš Lenkijos. Suaugusiųjų rungtyse puikiai pasirodė šeimininkai,  nemažai medalių nuskynė latviai, estai ir kelių kitų šalių atstovai. Pasaulio čempionato profesionalų kultūrizmo kategorijoje pergalę šventė Suomijos atstovė Hanna Skytta, vyrų – Romanas Polšinas iš Estijos. Veteranų grupės laurai atiteko vilniečiui Vidmantui Malakauskui. Europos čempionato profesionalų turnyre niekas neprilygo Aleksejui Petkevičiui iš Latvijos ir šeimininkų atstovei Olgai Kolesovai.

Lietuvos rinktinę sudarė Kauno, Klaipėdos, Vilniaus sportininkai. Jie žibėjo pasaulio čempionato mėgėjų įskaitos rungtyse. Ypač sėkmingai pasirodė Jaunalietuvių sporto organizacijos (JSO) klubo atstovės. Absoliučia nugalėtoja moterų sveikatingumo aerobikos kategorijoje tapo Karina Radžabova, Vilma Povilonienė laimėjo kūno rengybos rungtį, o "Model fitness" veteranų grupėje pasaulio čempionės titulą apgynė Rasa Greičienė.

Pasak JSO klubo trenerio Vytauto Mikuckio, nemažai daliai sportininkų atvykus į Lietuvą, dėl pandemijos būtų privalomas karantinas, dėl šios priežasties dalį rungčių, kur nebūtinas tiesioginis vizualinis vertinimas, buvo nutarta rengti nuotoliniu būdu. Todėl jėgos rengybos rungties dalyviai per keletą savaičių privalės atsiųsti savo rungčių rezultatus, kuriuos kiekvienoje šalyje filmuos teisėjų komisija.

Po šių varžybų sezonas bus baigtas, o kitąmet pavasarį Lietuvos atletų laukia dar vienas didelis tarptautinis turnyras, tiesa, kol kas dar renkama jų rengimo vieta.


Šiame straipsnyje: Kūno rengybakultūrizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Vyras su staniku?

:-(

:-( portretas
Baisu

Fui

Fui portretas
Šlykštus transvestitas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių