Lietuvė vos netapo Tarptautinės biatlono sąjungos vykdomojo komiteto nare – pritrūko balso

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 15-18 dienomis Zalcburge (Austrija) vyko Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) rinkiminis kongresas, Lietuvai tapęs istoriniu.

Pirmą kartą mūsų šalies atstovas pretendavo būti išrinktas į svarbiausią IBU valdomąjį organą – vykdomąjį komitetą.

Pastarąjį sudaro devyni asmenys – 6 nariai, IBU prezidentas, viceprezidentas bei antrasis viceprezidentas, atsakingas už finansus. Visus juos balsuodamos renka IBU priklausančios federacijos. IBU prezidentu perrinktas švedas Olle Dahlinas, viceprezidentais – čekas Jiri Hamza bei austras Christianas Schereris. 18 šalių palaikė lietuvės Alionos Sosunovos kandidatūrą į vykdomąjį komitetą, tačiau jame atsidūrė ne mūsiškė, o vos vienu balsu daugiau surinkusi bulgarė Jekaterina Dafovska.

Atsakingas pareigas „Vinted“ įmonėje užimanti A.Sosunova – buvusi Lietuvos rinktinės narė, pasaulio ir Europos čempionatų dalyvė. Nuo šio pavasario ji yra viena iš Lietuvos biatlono federacijos vykdomojo komiteto narių.

„Kai buvau 15-18 metų, turėjau svajonė dirbti IBU. Išgirdusi pasiūlymą keliauti į kongresą ir teikti savo kandidatūra, sutikau tą su džiugesiu. Tai, kad likome tik per vieną balsą nuo išrinkimo šalia tokių šalių kaip Norvegija, Prancūzija, Vokietija, Italija parodo, kiek patobulėjome tiek sportininkų rezultatais, vadyba Lietuvoje ir Baltijos šalyse, tiek šalių mus palaikė ir matė sprendžiant visos IBU problemas“, – sakė A.Sosunova.

Vilnietė dalyvavo 2011 ir 2012 pasaulio biatlono čempionatuose bei buvo pirmosios istorijoje Lietuvos moterų estafetės nare.

„Didžiuojuosi tuo, kad sugebėjau ir sportuoti, ir kurti puikią karjerą. Mano darbinė patirtis ir išsilavinimas leidžia rimtai pretenduoti į aukštu IBU postus bei sulaukti komplimentų dėl savo karjeros kelio, komunikacijos bei būti matomai kaip tinkama kandidate kurti drauge su IBU. Ar apmaudu, kad nebuvau išrinkta? Apmaudu, bet džiaugiuosi, kad šalia visų mano iniciatyvų liks daugiau laiko šeimai“, – teigė A.Sosunova.

IBU ir toliau pratęsė Rusijos bei Baltarusijos sportininkų suspendavimą: už tokį sprendimą pasisakė 40 narių, prieš – vienas. Kongreso metu taip pat paaiškėjo, kur vyks 2027 metų pasaulio biatlono čempionatas – po mažiau nei penkerių metų pajėgiausi planetos biatlonininkai dėl apdovanojimų kovos Otepėje, Estijoje. Beje, šį savaitgalį būtent šioje žiemos sporto bazėje vyks Lietuvos vasaros biatlono čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skiep

skiep portretas
KOKIA JI LIETUVE??Skirkit vienakart tautybe nuo pilietybes,avinai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių