Lietuvos regbio rinktinės laukia žūtbūtinis mūšis Europos čempionate

Šeštadienį Lietuvos vyrų regbio rinktinė baigs ciklą antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione „Trophy“. Šiauliuose 14 val. vyksiančios rungtynės su Švedija bus itin svarbios – pergalės atveju lietuviai gali pakilti į rekordinę antrą poziciją, o pralaimėjus bei nepalankiai susiklosčius kitoms šio diviziono rungtynėms, Lietuvos rinktinė gali atsidurti paskutinėje pozicijoje ir iškristi į žemesnį divizioną.

Šiuo metu lietuviai „Trophy“ divizione su 6 taškais užima trečiąją vietą. Lietuvių būsimi varžovai švedai su 5 taškais yra ketvirti. Tiek pat taškų turi ir gana netikėtai lietuvius praėjusį šeštadienį palaužę Kroatijos regbininkai. Kroatai paskutines rungtynes žais namuose su šio diviziono nugalėtojos titulą jau užsitikrinusia Šveicarija, tačiau pastarajai šios rungtynės jau nieko nebelems.

Lietuvos rinktinės treneris Žygimantas Radžius sutinka, kad mačas su Kroatija išryškino mūsiškių silpnybes, kurias reikėjo būtinai pataisyti prieš lemiamas rungtynes.

„Nuotaikos nėra pačios geriausios, bet reikia nuryti kartėlį ir ruoštis kitoms rungtynėms. Nėra kada liūdėti, turime daug ką pataisyti ir nusiteikti artėjančiam mačui. Po rungtynių su Kroatija pamatėme, kad turime pagerinti bendrą komandinį darbą gynyboje bei darbą ant žemės“, – kalbėjo Ž. Radžius.

Treneris pridūrė, kad Lietuvos komandos sudėtis išliks panaši kaip rungtynėse su Kroatija. Kai kurie pokyčiai po rungtynių yra neišvengiami, bet jie šįkart nebus reikšmingi.

Būsimi lietuvių varžovai švedai kovo viduryje 15:38 nusileido Ukrainai. Jiems tai tokios pačios svarbos rungtynės kaip ir Lietuvai.

„Švedai, mūsų akimis, atrodė stipresni už kroatus, bet po praėjusio savaitgalio tai nebeaišku. Šiomis dienomis mes analizavome švedų žaidimą ir treneriai paruoš tinkamą žaidimo planą“, – teigė Ž. Radžius.

Lietuvos regbininkai Šiaulių regbio stadione vėl lauks didžiulio sirgalių palaikymo, nes jie visada suteikia papildomos energijos.

„Visada po pralaimėjimo labiausiai komandai reikia pergalės. Kad pamirštume tą blogą emociją. Jau dabar matome, kad vyrai susitelkę daug stipriau, didelė dalis buvo atvykusi kartu analizuoti buvusias rungtynes. Matosi, kad noras atsitiesti yra. Net ir rungtynėse su Kroatija mes pamatėme, kad galime žaisti, nepasiduoti iki paskutinės minutės, tik reikia pasistengti viso to įdirbio nepaleisti“, – teigė Ž. Radžius.

Lietuvos ir Švedijos rungtynės Šiaulių regbio stadione vyks šeštadienį 14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių