Pereiti į pagrindinį turinį

"Marčiulioniukai" pasirinko "Žalgirį"

2009-06-19 08:25
Sprendimas: vienas perspektyviausių jaunųjų žaidėjų A.Pečiukevičius tapo žalgiriečiu.
Sprendimas: vienas perspektyviausių jaunųjų žaidėjų A.Pečiukevičius tapo žalgiriečiu. / Roko Medonio nuotr.

Kauno "Žalgirio" istorijoje verčiamas naujas puslapis – klubas pasirašė sutartis su trimis perspektyviais krepšininkais iš Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos.

Jaunimą skolins kitiems

"Žalgiris" neskuba rinktis profesionalų ateinančiam sezonui, tačiau, galvodami apie ilagalaikę klubo viziją, jau pradėjo rinktis jaunus žaidėjus. Pirmą kartą žalgiriečių žvilgsniai nuo Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos nukrypo į šios konkurentus – Vilniaus Š.Marčiulionio krepšinio akademiją.

Lietuvos jaunių rinktinės žaidėjai – Augustas Pečiukevičius, Mantas Kadzevičius ir Osvaldas Matulionis savo karjeras su "Žalgiriu" susiejo ilgalaikėmis sutartimis. A.Pečiukevičius gimęs Vilniuje, M.Kadzevičius ir O.Matulionis – Šiauliuose.

Tačiau legendinės komandos durys jiems dar tikriausiai neatsivers. Ateinantį sezoną septyniolikmetis 190 cm ūgio A.Pečiukevičius, aštuoniolikmetis 192 cm ūgio M.Kadzevičius, septyniolikmetis 196 cm ūgio O.Matulionis gali būti skolinami kitiems Lietuvos (LKL) ar Nacionalinės (NKL) krepšinio lygų komandoms.

Patirties jau turi

Visi trys jaunuoliai šį pavasarį su Vilniaus "Lietuvos ryto" jaunimo komanda laimėjo Eurolygos jaunimo turnyrą, o A.Pečiukevičius buvo išrinktas į simbolinį penketą. Šiuo metu jie pluša Europos čempionatui besirengiančios Lietuvos jaunių rinktinės stovykloje. M.Kadzevičius ir A.Pečiukevičius šioje rinktinėje rungtyniavo ir pernai, būdami metais jaunesni už varžovus. Tuomet lietuviai tapo Europos vicečempionais.

Prieš porą metų žaisdami savo amžiaus jaunučių čempionate visi trys "Žalgirio" naujokai buvo Lietuvos rinktinės lyderiai ir iškovojo Europos pirmenybių bronzos medalius.

Praėjusį sezoną jie atstovavo NKL rungtyniaujančiai Vilniaus "KK Akademijos" komandai ir visi rinkdavo po daugiau nei 10 taškų.

Vienu talentingiausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų laikomas A.Pečiukevičius praėjusiame sezone vidutiniškai pelnydavo po 11,2 taško ir atlikdavo po 5 rezultatyvius perdavimus. O.Matulionis NKL čempionate mesdavo po 12,8 taško ir atkovodavo 6,1 kamuolio, M.Kadzevičius rinkdavo 12,7 taško.

Tęsia lietuvinimo procesą

"Malonu, kad sugebame išugdyti žaidėjus, kurie sudomina aukščiausio lygio komandas. Toks žingsnis parodo, kad tiek Š.Marčiulionio akademijoje, tiek mūsų klube žaidžiantys krepšininkai yra rengiami ne tik Vilniaus, bet visos Lietuvos krepšinio klubams", – zalgiris.lt citavo "KK Akademijos" klubo direktorę Raimondą Rutkauskaitę.

"Kai Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos komanda "Kaunas" pradėjo žaisti LKL, "Žalgiriui" atitinkamo pajėgumo žaidėjų ši mokykla nebespėja užauginti. Todėl ir pasidairėme žaidėjų sostinėje, – sakė "Žalgirio" generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. – Kviesdami tokio amžiaus jaunuolius į "Žalgirį" norime dar kartą patvirtinti, kad mūsų tikslas – sava, lietuviška komanda."

P.Motiejūnas mano, kad visi trys "marčiulioniukai" po dviejų, vėliausiai – trijų metų jau pravers "Žalgirio" meistrų komandos duris.

"Žalgiris" kol kas nežino, kas treniruos komandą, nors P.Motiejūnas tvirtino, kad darbai šiuo klausimu vyksta. Pasiteiravus, ar bus "Žalgiryje" ateinantį sezoną legionierių, jis atsakė: "Tai priklausys nuo mūsų kertinių žaidėjų – Manto Kalniečio ir Pauliaus Jankūno. Jeigu jie išvažiuos, tuomet gali tekti pamainos jiems dairytis užsienyje. Kol kas neįsivaizduoju, kas iš Lietuvoje žaidžiančių aukštaūgių galėtų pakeisti Paulių."

Kol kas tęsiasi derybos ir su 213 cm ūgio 18-mečiu Donatu Motiejūnu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų