Pereiti į pagrindinį turinį

M.Safinas vėl šturmuos Himalajus

2009-01-20 19:39
M.Safinas vėl šturmuos Himalajus
M.Safinas vėl šturmuos Himalajus / AFP nuotr. M.Safino aistra – alpinizmas.

Rusas Maratas Safinas – ne iš tų teniso žvaigždžių, kurie mėgaujasi vien aikštynuose uždirbtų milijonų teikiamais malonumais.

Dviejų "Grand Slam" turnyrų laimėtojas sėkmingai pradėjo ir Australijos atvirąjį čempionatą, įveikdamas pirmojo rato barjerą.

Po savaitės 29 gimtadienį švęsiantis M.Safinas žurnalistams Australijoje pripažino, kad norėtų dar kartą save išbandyti Himalajuose.

2007 m. rugsėjį rusas su draugais bandė šturmuoti Tibeto ir Nepalo pasienyje esantį šeštą pagal dydį planetos kalną Cho Oyu. Tačiau rusui taip ir nepavyko pasiekti 8201 m virš jūros lygio esančios viršūnės.

"Manau, kad tai nuostabi patirtis. Jei mano draugai nuspręs rengti žygį, būtinai prisijungsiu. Tam reikia labai daug pasiryžimo. Tai nėra koks paprastas pasivaikščiojimas po parką, todėl reikia būti gerai pasiruošusiam tiek fiziškai, tiek psichologiškai", – aiškino M.Safinas.

2005 m. Australijos čempionato laimėtojas šiemet yra skirstytas 26 numeriu. Iki šiol per karjerą teniso aikštynuose jis uždirbo beveik 14 mln. JAV dolerių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų