Neįgalus lankininkas įrodė esąs vertas Lietuvos rinktinės

  • Teksto dydis:

Rolandas Baranauskas užfiksavo ypač retą atvejį ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio sporte: iš vežimėlio šaudantis neįgalus lankininkas pateko į nacionalinę rinktinę ir su sveikais sportininkais varžysis Europos čempionate.

Trukdė prasti orai

Vietą Lietuvos rinktinėje R.Baranauskas pelnė po antro atrankos etapo Smiltynėje. „Alytupio-Žaliojo lanko“ sportininkas Europos čempionate mūsų šaliai atstovaus skriemulinių lankų grupėje.

„Turėjau tokį tikslą, labai norėjau įrodyti sau, kad galiu. Lengva tikrai nebuvo. Pirmas atrankos etapas įvyko Kaune, lauke surengėme tik 3–4 treniruotes. Anksčiau pradėti sezoną trukdė prasti orai, per varžybas Kaune lijo ir buvo vėsu“, – prisiminė R.Baranauskas.

Prastas oras dar labiau sunkino R.Baranausko treniruočių režimą. Dvi dienas pasitreniravęs, iki varžybų Smiltynėje jis sirguliavo.

R.Baranauskui varžybos su sveikaisiais – įprastas dalykas. Dėl mažo neįgaliųjų lankininkų varžybų skaičiaus ir ribotų galimybių išvykti į užsienį šaulys beveik visą sezoną dalyvauja vien sveikųjų varžybose, užima prizines vietas tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje vykstančiuose turnyruose.

„Didelio skirtumo, kas šaudo greta manęs, nėra. Varžydamasis su neįgaliaisiais net labiau jaučiu konkurenciją“, – sakė R.Baranauskas.

Šaudys Miunchene

Alytaus „Žaliojo lanko“ klubui Europos čempionate atstovaus ne tik R.Baranauskas, bet ir olimpiniais lankais šaudančios Paulina Ramanauskaitė, Inga Timinskienė.

„Per pirmas atrankos varžybas mūsiškių rezultatai buvo prastoki, tačiau per savaitę lankininkai nemažai patobulėjo. Tikiu, kad iki Europos čempionato dar padirbėsime produktyviai“, – vylėsi I.Timinskienė, treniruojanti R.Baranauską.

R.Baranauskas kartu su kauniečiu Vladu Šigausku ir uteniškiu Remigijumi Bileišiu dalyvaus ir skriemulinių lankų komandų varžybose.

Europos čempionatas numatytas birželio 6–12 d. Miunchene (Vokietija).

Lietuvos moterų komandos sudėtyje taip pat bus vilnietė Juliana Semionova, vyrų ekipoje – šiaulietis Modestas Šliauteris, kaunietis  Ramūnas Kašėta ir vilnietis Dovydas Bagdanavičius.

Stokoja treniruočių

Daugiau pratybų – geresni rezultatai. Jeigu treniruotės – neprofesionalios, tuomet ko tikėtis?

„Labai aukštų rezultatų nesitikime. Neužtenka lėšų rengti mokomųjų sportinių stovyklų, todėl mūsų sportininkams sunku prilygti varžovams užsieniečiams“, – apgailestavo Lietuvos lankininkų federacijos (LLF) prezidentas Gediminas Maksimavičius.

„Daugiau pratybų – geresni rezultatai. Jeigu treniruojiesi neprofesionaliai, beveik savarankiškai, po pagrindinių darbų – tuomet ko tikėtis?“ – svarstė M.Šliauteris.

J.Semionova jau dalyvavo penkiuose Europos ir pasaulio čempionatuose, tačiau Vokietijoje didelių lūkesčių nepuoselėja.

„Nešaudžiau ketverius metus, tik dabar pradėjau sezoną, tad psichologinė savitvarda bus ypač svarbi“, – kalbėjo sportininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kOks

kOks portretas
šaunuolis. Sveikiesiems pavyzdys ką gali kad ir fiziškai apribotas žmogus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių