Pereiti į pagrindinį turinį

Pamoka išeis į naudą

2009-02-07 09:00

Estijos krepšinio mėgėjai ketvirtadienio vakarą džiūgavo – po 15 metų pertraukos Talino "Kalev-Cramo" nugalėjo legendinį Kauno "Žalgirį".

"Žalgiriui" triuškinama nesėkmė SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse Taline 57:84 prilygo šaltam dušui. Komandos strategas Gintaras Krapikas įsitikinęs, kad ši pamoka bus naudinga: "Nugalėtojų charakteris ugdomas ne tada, kai laimi 50 taškų skirtumu. O užgautos ambicijos taip pat neretai išeina į naudą."

G.Krapikas nemanė, kad auklėtiniai į Taliną atvyko nenusiteikę rimtai kovai: "Mums tiesiog trūko pasirengimo. Juk treniravomės septyniese. Ir jau kai pradeda nesisekti tokios rungtynėse, tai tuomet susideda viskas į krūvą. Traumuotas Dainius Šalenga ir sergantis Eurelijus Žukauskas į Taliną vyko tik iš reikalo. Reikia pripažinti, kad "Kalev", turintis būrį neblogų legionierių, žaidė neblogai, o mūsiškiai neparodė charakterio, kai pradėjo nesisekti."

Vakar vakare žalgiriečiai rinkosi į treniruotę, kurioje pirmiausia jų laukė nemaloni užduotis – peržiūrėti rungtynių Taline vaizdo įrašą. Ko gero, daugeliui žaidėjų buvo sunku patikėti tuo, ką matė.

"Labai tikiuosi, kad sekmadienį mače su "Šiauliais" žaisime visai kitaip, nors mūsų gretos ir toliau nebus gausios", – vylėsi G.Krapikas.

BBL Elito divizione "Žalgiris" (9 pergalės, 5 pralaimėjimai) dalijasi 3–4 vietomis su Rygos ASK. "Kalev-Cramo" (10, 5) – trečias.


Rezultatas

"Kalev-Cramo" – "Žalgiris" 84:57 (26:15, 23:12, 13:12, 22:18). N.Foxas ir K.Lyde'as – po 14, K.Kanguras 13, J.Linehanas 11/Š.Vasiliauskas 13, P.Jankūnas 12, T.Klimavičius (9 atkovoti kamuoliai) ir D.Šalenga – po 8.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų