Pasaulio plaukimo čempionatas: A. Šidlauskas į finalą nepateko

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Dohoje (Kataras) prasidėjo pasaulio plaukimo čempionatas. Vienintelis iš lietuvių į vakarinę sesiją patekęs Andrius Šidlauskas (tren. Paulius Povilionis, Ina Paipelienė) pasirodė vyrų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje.

Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ plaukikas distanciją įveikė kiek greičiau nei ryte – per 59,79 sek. ir antrajame pusfinalyje finišavo šeštas, o bendroje įskaitoje užėmė 12-ą vietą ir į finalinį aštuntuką nepateko.

Iki olimpinio normatyvo lietuviui pritrūko lygiai 0,3 sek. Vietą finale būtų užtikrinęs 59,40 sek. laikas.

„Džiaugiuosi rezultatu, kad jis stabiliai po truputį juda į priekį. Tai man vienas iš pagrindinių dalykų, nes prieš porą metų panašiu metu neplaukdavau tokiu greičiu. Manau, turėsiu dar progų padaryti olimpinį normatyvą. Tikrai nesu nusiminęs, tiesiog džiaugiuosi procesu, judu į priekį, tikiu visais savo treneriais. Už kelių mėnesių bus taip, kaip turi būti“, – po finišo kalbėjo panevėžietis.

Su geriausiu rezultatu į finalą pateko britas Adamas Peaty (58,60 sek.). Ryte A. Šidlauskas tarp 74-ių dalyvių buvo 11-as.

Šios rungties olimpinį kelialapį A. Šidlauskas galės pamėginti pasiekti jau balandį Švedijoje vyksiančiose „Swim Open Stockholm“ plaukimo varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kol kas

Kol kas portretas
Kažkaip nesimato super talentų Lietuvoje. Po Meilutytės ir Rapšio bus sausra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių