Paskelbė, kada ir kur vyks ralio pirmenybės „Rally Žemaitija 2020“

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių sporto federacija paskelbė, kada ir kur startuos šiųmetinės šalies ralio pirmenybės.

Dėl orų kaprizų buvo atšaukti du pirmieji čempionato etapai – „Winter rally“ Utenoje bei „Rally Sarma“ Gulbenėje (Latvija). Tačiau ilgą laiką visiška nežinia gaubė ir „Rally Žemaitija 2020“. Buvo aišku tik tai, kad pirmąjį birželio savaitgalį, kaip kad buvo planuojama, varžybos tikrai neįvyks. Taip pat paskelbta, kad šiais metais nebus ir birželio pabaigoje numatyto išvažiuojamojo etapo „Rajd Polski“ Lenkijoje.

Visgi ketvirtadienį įvykusiame ralio komiteto posėdyje buvo užfiksuota, jog sušvelninus karantino sąlygas Lietuvos čempionatas startuos liepos 11 dieną Kelmės apylinkėse. Lenktynės šiais metais skiriamos ilgamečio „Rally Žemaitija“ stratego Tomo Savicko atminimui.

Koks jis bus? Renginio organizatorių komandai iš „Kelmės ASK“ vadovaujanti Ingrida Savickienė teigia, kad per likusias šešias savaites greičiausiai dar teks koreguoti kai kurias detales, tačiau pagrindiniai dalykai keistis neturėtų.

„Šiais metais ralis vyks vieną dieną – liepos 10-ąją, su testiniu greičio ruožu lenktynių išvakarėse. Dėl pandemijos rizikos esame priversti atsisakyti etapo Kelmės gatvėmis. Kadangi kol kas kalbama apie viešus renginius iki 22 valandos, nežinia ar galėsime surengti koncertą po iškilmingo ralio nugalėtojų apdovanojimo“, – teigia I. Savickienė.

Sportinėje programoje numatyta iki 110 „greitų“ kilometrų tradiciniais Kelmės apylinkių keliais, pasižyminčiais itin azartiškomis posūkių konfigūracijomis ir puikiai atskleidžiančiais ekipažų meistriškumą. Drauge su pagrindinėmis LARČ kovomis, kuriose žada dalyvauti mažiausiai 30 ekipažų, „Rally Žemaitija 2020“ vyks ir Lietuvos ralio sprinto etapas. Taip pat planuojama, anot organizatorių, leisti kai kuriuos greičio ruožus įveikti ir mini ralio dalyviams. Tradiciškai vyks ir populiarusis „Damų ralis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių