Paskirstytos lėšos aukšto meistriškumo sporto programoms

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMM) pirmadienį pranešė, kad 58 sporto šakų federacijoms pasiskirstyti 7 mln. eurų, kurie skirti aukšto meistriškumo sporto programoms įgyvendinti.

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymu iš valstybės biudžeto keturiolikai strateginių sporto šakų federacijų skirti 4 mln. eurų.

Į olimpinių žaidynių programą įtrauktų sporto šakų federacijų grupėje 19 federacijų paskirstyta daugiau nei 1 mln. eurų, o į olimpinių žaidynių programų neįtrauktų federacijų grupėje 25 federacijoms atiteko 980 tūkst. eurų.

Neįgaliųjų organizacijų sporto programoms paskirstyta 840 tūkst. eurų.

Daugiausiai lėšų strateginių sporto šakų grupėje teko Lietuvos plaukimo federacijai – daugiau nei 702 tūkst. eurų. Lietuvos krepšinio federacijai skirta daugiau nei 639 tūkst. eurai, o Lietuvos lengvosios atletikos federacijai – daugiau nei 563 tūkst. eurai.

Lėšos skirtos visoms federacijoms, kurios iki nustatyto termino pateikė paraiškos dokumentus ir atitinka Sporto įstatyme nustatytus kriterijus.

Federacija gali gauti valstybės biudžeto lėšų aukšto meistriškumo sporto programoms įgyvendinti, jei yra atsakinga už visų Lietuvoje kultivuojamų atstovaujamos sporto šakos disciplinų plėtrą, o per paskutinius ketverius metus ne mažiau kaip vienas federacijos atstovaujamos sporto šakos sportininkas turi būti atstovavęs Lietuvai olimpinėse žaidynėse, pasaulio, Europos čempionatuose.

Valstybės lėšas pretenduojančios gauti federacijos turi įsipareigoti skirti ir nuosavų lėšų aukšto meistriškumo sporto programoms įgyvendinti.

Organizacija taip pat turi būti patvirtinusi plėtojamos sporto šakos sporto varžybų saugumo taisykles, etikos kodeksą, atsakomybę už etikos ir Pasaulinio antidopingo kodekso pažeidimus.

ŠMM parengtą Aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimo finansavimo tvarką Vyriausybė patvirtino vasario mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių