Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzas – kaip žaibas

2009-02-27 09:00
Prancūzas – kaip žaibas
Prancūzas – kaip žaibas / "Reuters" nuotr. Pavojingasis: F.Ribery (balta apranga) du kartus nuginklavo "Sporting" vartininką.

Prancūzijos rinktinės žaidėjas Franck'as Ribery pasiuntė įspėjamąjį signalą Lietuvos nacionalinei ekipai.

Įmušė ir padėjo įmušti

Būsimasis lietuvių varžovas 2010 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos turnyre F.Ribery blykstelėjo Portugalijoje, kur trečiadienį per Europos čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes įmušė du įvarčius ir padėjo Miuncheno "Bayern" (Vokietija) komandai 5:0 sutriuškinti Lisabonos "Sporting".

Be to, F.Ribery sukūrė dvi progas pasižymėti "Bayern" atakų lyderiui Luca Toniui, tiksliai perdavęs jam kamuolį.

"Franck'as buvo kaip žaibas. Jo koziris – aukštas individualus meistriškumas", – pabrėžė Miuncheno ekipos vyriausiasis treneris Juergenas Klinsmannas ir pridūrė, kad ši pergalė atveria "Bayern" duris į kitą varžybų etapą – ketvirtfinalį.

"Pralaimėti tokiu skirtumu Čempionų lygoje – nenormalu", – pripažino "Sporting" strategas Paulo Bento.

"Real" tikisi atsigriebti

85 tūkst. žiūrovų Madrido "Santiago Bernabeu" stadione tapo šiek tiek netikėtos "Real" nesėkmės liudininkais.

Vienas Ispanijos čempionato favoritų 0:1 pralaimėjo "Liverpool" (Anglija) futbolininkams, nors britų klubo lyderis Fernando Torresas buvo pakeistas 62 min., o Stevenas Gerrardas į aikštę išėjo tik baigiantis antrajam kėliniui.

"Pralaimėti vieno įvarčio skirtumu – ne katastrofa, juo labiau kad dar liko atsakomasis mačas Liverpulyje", – nenuleido rankų "Real" vyriausiasis treneris Juande Ramosas.

Sėkmingai Čempionų lygoje prie Londono "Chelsea" vairo debiutavo Guusas Hiddinkas – jo vadovaujama komanda namuose 1:0 įveikė Turino "Juventus" (Italija).

"Varžovus sugniuždėme per pirmąsias 20 min. ir buvome nusipelnę daugiau nei vieno įvarčio. Tačiau "Juventus" žaidžia protingą futbolą, todėl sugebėjo atsitiesti, nors ir per vėlai", – po varžybų dalijosi įspūdžiais G.Hiddinkas.

Kolegai nupirko vyno

Milano "Inter" (Italija) strategas Jose Mourinho išsklaidė spėliones, kodėl jis antradienį po lygiųjų 0:0 su "Manchester United" (Anglija) komanda jos vyriausiajam treneriui Alexui Fergusonui nepaspaudė rankos.

"Atsarginių suolas, ant kurio sėdėjau ir aš, mūsų "Giuseppe Meazza" stadione įrengtas taip, kad į drabužinę galiu išeiti per atskiras duris. Todėl ir neįžengiau į aikštę. Vakare už 300 svarų nupirkau butelį gero vyno ir nusiunčiau jį serui Alexui į viešbutį. Su kolega būtinai šnektelėsime Mančesteryje", – paaiškino J.Mourinho.

"Inter" yra vienintelis iš trijų Čempionų lygos aštuntfinalyje kovojančių Italijos klubų, pirmosiose rungtynėse išvengęs nesėkmės, nes "AS Roma", kaip ir "Juventus", pralaimėjo britams – 0:1 nusileido Londono "Arsenal".

Nepaisant to, Italijos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Marcello Lippi mano, kad vienas ar netgi du jo šalies klubai gali pasiekti finalą.

"Neabejoju, kad lemiamiems mačams "Inter", "AS Roma" ir "Juventus" bus pasirengę šimtu procentų", – prognozavo M.Lippi.


Rezultatai

"Bayern" – "Sporting" 5:0 (1:0). Įvarčius įmušė: F.Ribery (42 min. ir 63 – iš 11 m baudinio), M.Klose (57), L.Toni (84, 90).

"Chelsea" – "Juventus" 1:0 (1:0). D.Drogba (12).

"Liverpool" – "Real" 1:0 (0:0). Y.Benayounas (82).

"Villarreal" – "Panathinaikos" 1:1 (0:0). G.Rossi (67 – iš 11 m baudinio)/G.Karagounis (59).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų