Pereiti į pagrindinį turinį

Privalomasis šokis – ne be priekaištų

2009-01-21 09:00

Lietuvos šokėjų ant ledo pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas startavo šiandien Suomijoje prasidėjusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate.

Po privalomosios programos Lietuvos čiuožėjai užima 15-ąją vietą. Jie surinko 27,24 balo ir gerokai atsiliko nuo savo geriausio sezono rezultato (29,78) ir asmeninio (29,85).

Geriausiai privalomąjį šokį atliko Rusijos atstovai Jana Chochlova ir Sergejus Novickis (37,43 balo). Antri žengia italai Frederica Faiella ir Massimo Scali (36,03), treti – anglai Sinead Kerr ir Johnas Kerras (34,89).

Iš viso Europos čempionate startavo 28 poros. 24 jų tęs kovą dėl medalių. Originaliąją programą ledo šokėjai atliks ketvirtadienį, laisvąją – penktadienį.

Čempionate Helsinkyje taip pat dalyvaus du jauni Lietuvos čiuožėjai: moterų varžybose jėgas išmėgins 16-metė Beatričė Rožinskaitė, o tarp vyrų debiutuos jos bendraamžis Saulius Ambrulevičius.

Europos dailiojo čiuožimo čempionate 178 čiuožėjai iš 35 šalių kovos ne tik dėl garbės ir pasaulio reitingo taškų, bet ir dėl pinigų. Prizų fondą sudarys 350 tūkst. JAV dolerių. Ši pinigų suma bus paskirstyta čiuožėjoms, čiuožėjams ir poroms, užėmusioms 1–12 vietas. Pirmą vietą užėmusi čiuožėja ar čiuožėjas gaus 20 tūkst. JAV dolerių, pora – 30 tūkst.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų