R. Meilutytė užtikrintai žengė į finalą!

  • Teksto dydis:

Penktadienis plaukikams Vengrijos sostinėje Budapešte – priešpaskutinė pasaulio čempionato diena. Šįryt atrankiniuose plaukimuose matėme dvi lietuves – į „Duna“ arenos baseiną dukart šoko Rūta Meilutytė, taip pat pasirodė ir Kotryna Teterevkova.

R. Meilutytė rytą pradėjo moterų 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtimi, kurioje užfiksavo 26,25 sek. rezultatą.

Bendroje įskaitoje ji kartu su mūsų kaimyne latve Gabriela Ņikitina pasidalino 34-35 vietas tarp 82 dalyvių.

Su geriausiu rezultatu į pusfinalį pateko švedė Sarah Sjöström (24.40), pranokusi R.Meilutytės atrankos plaukimą laimėjusią lenkę Katarzyną Wasick (24.45).

Su šio sezono rezultatu (25.19) 25-erių kaunietė būtų patekusi į pusfinalį, tačiau varžybų tvarkaraštis jai nebuvo dėkingas: už pusvalandžio jau laukė pagrindinis startas – moterų 50 m plaukimo krūtine kvalifikacija, kurioje taip pat startavo ir K. Teterevkova.

Kotryna Teterevkova (Lietuvos plaukimo federacijos / D.Kibirkščio nuotr.)

Abi lietuvės savo plaukimuose finišavo septintos. Bendroje įskaitoje K. Teterevkova užfiksavo 22-ą rezultatą (31.40) ir baigė savo pasirodymą pasaulio čempionate, o R. Meilutytė šįryt tarp 56 dalyvių užėmė 16 vietą (31.02) ir pateko į šios rungties pusfinalį. Tiesa, kelią į jį mūsų sportininkei atvėrė italės Ariannos Castiglioni diskvalifikacija.

Atranką laimėjo naują Afrikos žemyno rekordą užfiksavusi Lara van Niekerk (29.77) iš Pietų Afrikos Respublikos.

Vakare vykusiame pirmajame pusfinalyje aštuntuoju takeliu plaukusi 25-erių kaunietė finišavo antra (29.97) ir nusileido tik pasaulio rekordininkei italei Benedettai Pilato (29.83). Į finalą R. Meilutytė pateko taip pat antruoju rezultatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepades

nepades portretas
sitos slykstynes prakisinejimas!!!! Tas tranzas nesupranta dar kad juom naudojasi vien del to kad jis tranzas. Bet tuoj yas py de ras ty nas baigsis, ir labai jau gteitai!!!! Tada tai slyjstynei vieta psihuskeje bus!!!!

slykstynes

slykstynes portretas
Lai plaukia tranzu olimpiadoje, ten sansu nebus! Ten plaukia "vyrai" byrkas nusipjove. Nebent ta issigimusi zuvis by bi prisisius su kiausais, ir gaus hormonu. Linkiu kirviu i dugna, nors dugnas sitos dopingines slykstynes pramustas.

Kad

Kad portretas
ji nuskestu dopingine py de rsa
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių