Pereiti į pagrindinį turinį

R.Berankio ateitis – TOP-10?

2011-03-31 17:12
R.Berankio ateitis – TOP-10?
R.Berankio ateitis – TOP-10? / Scanpix nuotr.

Ričardas Berankis tikina, jog nugaros skausmai jau praėjo ir rytoj išvyks į Ispaniją, kur vyks pasirengimo stovykla artimiausiems turnyrams. Tenisininko treneris Remigijus Balžekas teigia, jog mintyse yra patekimas į stipriausiųjų dešimtuką.

Organizmas atsistatė

„Šiuo metu savijauta – labai gera. Jaučiu, kad organizmas yra beveik atsistatęs. Dabar galvoju apie Ispaniją ir turnyrą Barselonoje, - sakė R. Berankis. – Šiek tiek apmaudo dėl pralaimėjimų Jungtinėse Amerikos valstijose, žinoma, dar yra. Bet visiems sportininkams pasitaiko pralaimėjimų. Svarbiausia, kad dabar jaučiuosi gerai. O dėl nugaros, tai nebuvo trauma, tiesiog suspazmavo raumenis. Po kelių dienų jau jaučiausi gerai“.

Pasak pajėgiausio Lietuvos tenisininko trenerio R. Balžeko, šiuo metu Ričardui reikia stiprinti nugarą. Būtent tai sportininkas bandys daryti Ispanijoje. Dviejų savaičių treniruočių stovykloje, pirmiausia dėmesys bus kreipiamas į fizinį pasirengimą. „Antrą savaitę jau pradėsime žaisti tenisą, - sakė R. Balžekas. – Į stovyklą vežamės gerą masažistą, kuris padės Ričardui. Žinojome, kad problemos su nugara anksčiau ar vėliau prasidės, gaila, kad tai nutiko turnyrų metu“.

Aukštos pozicijos

Treneris paklaustas, kokios buvo padarytos išvados po pralaimėjimų, sakė, jog didelių išvadų negalima buvo daryti, kai sportininkas žaidžia tik 30-40 proc. jėgos. „Kokios gali būti išvados, jei žmogus žaidė nepilna jėga. Žinojome, kad laimėti nėra įmanoma, kadangi prieš asus reikia visada žaisti virš savo galimybių ribos“, - kalbėjo R. Balžekas.

Paklaustas, ar kartais R. Berankiui netrūksta patirties, treneris nusišypsojo. „nemanau, kad jam trūksta patirties, tiesiog reikia žaisti. Žinome, kaip žaidžia vienas ar kitas mūsų varžovas, o patirtis ateina automatiškai. Apie tai daug negalvojame, - sakė treneris. – Žinoma, dar yra kur tobulėti, nemažai trūksta būtent techniniuose momentuose. Manau, kad per porą metų Ričardas galės užimti labai aukštas pozicijas“.

Pasak trenerio, dabar yra taikomasi į stipriausiųjų dešimtuką. „Niekada, žinoma, nesureikšmindavome vienos reitinguose. Kažkada manėme, kad reikės raketę ant vinies kabinti, kai pateksime į šimtuką. Patekome, pagalvojome, kad gerai „pavarėme“, kodėl dar nepabandžius. Apetitas auga bevalgant, jaučiame sportinį azartą, - pasakojo treneris.

Laisvalaikis - sušiams

R. Berankis, paklaustas, ar lieka laiko pramogoms ir, ką veikia laisvalaikiu, susimąstė. „Sunku pasakyti: daktarai, masažistai, popierių tvarkymas, treniruotės ir lėktuvai“, - šypsojosi tenisininkas.

„Dar atrandi laiko pavalgyti sushi“, - replikavo R. Balžekas.

Pasak jo, iki sezono pabaigos planuojama, kad R. Berankis dar sudalyvaus penkiuose turnyruose. „Žinoma, tai priklausys nuo jo sveikatos, - sakė treneris. – Džiaugiuosi, kad Ričardas tobulėja psichologiškai. Dabar jis dažniau laimi galva, o ne fiziniu pasirengimu“.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų