Pereiti į pagrindinį turinį

R.Butauto ateitis – nežinioje

2008-12-23 09:00

Praėjus kelioms akimirkoms po finalinio švilpuko, Ramūnas Butautas nuskubėjo į aikštės centrą nusifotgrafuoti bendrai nuotraukai su Rygos ASK. Gali būti, kad tai buvo paskutinė šios komandos nuotrauka.

44 metų kaunietis vėl audringai vadovavo savo komandai ir gerokai prikimo. Šios pastangos buvo vainikuotos sėkme. ASK vakar 76:56 (26:23, 16:11, 13:12, 21:10) sutriuškino Tomo Pačėso vadovaujamą Sopoto "Asseco Prokom" ir Vieningosios lygos "Promo" taurės varžybose užėmė 7 vietą.

Tačiau ASK trenerių ir žaidėjų pergalės džiaugsmą temdo nerimas dėl ateities. Šiandien Rygoje klubo vadovai turės nuspręsti, ar krizę išgyvenanti komanda apskritai toliau gyvuos.

– Maskvos "Dinamo" treneris Davidas Blattas sekmadienį prasitarė, kad ASK gali žlugti. Ar jis informuotas geriau už jus? – pasiteiravome R.Butauto.

– (Šypsosi.) No comment (angl. jokių komentarų).

– Tačiau vieša paslaptis, kad Rygos klubas išgyvena ne pačius geriausius laikus.

– Neslėpsiu – padėtis nėra labai gera. Neseniai buvome priversti atsisveikinti su trimis starto penketo krepšininkais – Corey Breweriu, Ricardo Marshu ir Milutinu Aleksičiumi. Noriu labai padėkoti Kasparui Kambalai ir Robertui Štelmaheriui, kurie sutiko mums padėti šiame turnyre. Robertas apskritai dalyvavo tik dviejose treniruotėse, bet žaidė užtikrintai ir naudingai. Dabar pusę mūsų komandos sudaro jaunimas, o jiems toks turnyras labai naudingas.

Apskritai Rygos komanda man brangi. Labai džiaugiuosi galėjęs dalyvauti jos iškilimo procese. Kai atvykau į Latviją (2005 m.), viską kūrėme beveik nuo nulio.

– Kodėl kalbate būtuoju laiku, tarsi ASK nebebūtų arba jūs nebebūtumėte komandos treneris?

– Rytoj (antradienį) Rygoje vyks klubo vadovų posėdis. Ten ir bus sprendžiami visi kertiniai klausimai. Šiuo metu visur siaučia krizė, tačiau žinau Rygos miesto galimybes ir tikiuosi, kad toks klubas, kaip ASK, gyvuos ir toliau.

– "Promo" taurės turnyre matyti nemažai Lietuvos rinktinės krepšininkų. Ar su visais spėjote pabendrauti?

– Su visais rinktinės žaidėjais palaikome gerus santykius. Jau buvau susitikęs su Ramūnu Šiškausku, šįvakar tikiuosi šnektelėti su Robertu Javtoku ir Darjušu Lavrinovičiumi. Tačiau apie artėjančią vasarą ir Europos čempionatą kol kas nesikalbame. Šiuo metu ir aš, ir jie turime svarbesnių rūpesčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų