Pereiti į pagrindinį turinį

Sunkmetis grybštelėjo ir Tarptautinį olimpinį komitetą

2009-05-15 17:37
Sunkmetis grybštelėjo ir Tarptautinį olimpinį komitetą
Sunkmetis grybštelėjo ir Tarptautinį olimpinį komitetą / daylife.com nuotr. Atvirumas: J.Rogge‘as pripažino, kad finansų aferistai neaplenkė ir jo vadovaujamos organizacijos.

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Jacques'as Rogge'as pripažino, kad ekonominė krizė iš IOC biudžeto jau iššlavė beveik 50 milijonų JAV dolerių, tačiau tikimasi iki 2012 metų Londono vasaros olimpinių žaidynių surinkti 7 milijardus dolerių.

„34 milijonus dolerių praradome investavę į vertybinius popierius, dar beveik 5 milijonus savo aferomis „sudegino“ Bernardas Madoffas“, - interviu JAV žurnalistui Davidui Owenui teigė IOC vadovas.

J.Rogge'as viliasi, kad iš rėmėjų ir už parduotas televizijos transliacijų teises bei licencijas, taip pat bilietus į 2012-ųjų Londono olimpiados renginius pavyks gauti iki 7 milijardų dolerių.

„Vien televizijos kompanijos pasirengusios sumokėti 3,8 milijardo dolerių. Palyginkime: per praėjusį olimpinį ciklą už transliacijų teises uždirbome 2,6 milijardo“, - teigė J.Rogge'as.

Kalbėdamas apie artimiausias žaidynes - 2010-ųjų Vankuverio žiemos olimpiadą, IOC prezidentas sakė, kad privatūs investuotojai smarkiai sumažino sporto objektų ir olimpinio kaimelio statybų finansavimą, tačiau miestas suteikė solidų kreditą, todėl visi darbai bus baigti laiku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų