Tinklininkių duetas – į Europos čempionatą

  • Teksto dydis:

Po ketverių metų pertraukos Lietuvos vardas vėl skambės Europos paplūdimio tinklinio čempionate, tai – Erikos Kliokmanaitės ir Monikos Paulikienės nuopelnas.

Išbandymai – Miunchene

Europos paplūdimio tinklinio čempionatas vyks rugpjūčio 15–21 d. Miunchene (Vokietija). Jame varžysis po 32 stipriausias vyrų ir moterų komandas.

Pastarąjį kartą Lietuva savo atstovus Europos pirmenybėse turėjo 2018 m., kai vyrų varžybose dalyvavo Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis.

„Prieš sezoną net nekilo jokių minčių, kad mums pasiseks. Turėjome labai mažai reitingo taškų ir su Erika tiesiog laikėme kumščius, kad galėtume apskritai patekti į kokį nors aukšto lygio turnyrą“, – sakė M.Paulikienė.

Tik šiemet į komandą susibūrusios E.Kliokmanaitė ir M.Paulikienė iškart kibo į taškų medžioklę, kuri vyko labai sėkmingai. Visus vartus atvėrė puikus pasirodymas Dohoje (Kataras) įvykusiame „Challenge“ serijos turnyre, kur lietuvės užėmė devintą vietą.

Vėliau – triumfas „Futures“ turnyre Klaipėdoje, o neseniai Turkijoje mūsiškės buvo ketvirtos.

Tarp varžovių – žvaigždė

Europos čempionato burtai lėmė, kad E.Kliokmanaitė ir M.Paulikienė (penkioliktas reitingas) pirmiausia išmėgins jėgas su šveicarėmis Nina Brunner ir Tanja Huberli (4), ispanėmis Paula Soria Gutierrez ir Sofia Gonzalez (20) bei vokietėmis Kira Walkenhorst ir Louisa Lippmann (32).

K.Walkenhorst – viena labiausiai tituluotų Vokietijos paplūdimio tinklininkių. Ji – 2016 m. olimpinė ir 2017 m. pasaulio čempionė, dukart Europos čempionė. 2019-aisiais ji dėl traumų buvo padariusi pertrauką savo karjeroje, bet pastaraisiais metais jau dalyvavo Vokietijos pirmenybėse.

Yra galimybių sėkmingai pasirodyti Europos čempionate, telieka gerai atlikti namų darbus.

„Esame labai laimingos vien dėl to, kad patekome į čempionatą. Dabar norisi dar labiau stengtis. Kol kas nedaug treniravomės kartu, bet tai ir yra mūsų variklis, nes kiekvieną susitikimą stengiamės išnaudoti maksimaliai“, – kalbėjo M.Paulikienė.

Laukia namų darbai

Tinklininkių sugrįžimu į Europos elitą džiaugiasi ir Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas.

„Su penkioliktu reitingu patekti į Europos čempionatą – geras pasiekimas. Mūsiškių pogrupis – nelengvas. Tikėjomės, kad 32-o reitingo duetas bus silpnesnis, bet Vokietija vardinį kvietimą skyrė olimpinei čempionei, kuri su nauja partnere tikriausiai sudarys vieną stipriausių komandų, – sakė M.Vasiliauskas. – Viską lems tai, kaip pavyks pasiruošti ir sužaisti. Mūsiškių reitingas rodo, kad galimyėių gerai pasirodyti yra, telieka gerai atlikti namų darbus.“

Kita Lietuvos pora – Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė – liko per mažą žingsnelį nuo Europos čempionato.

Jos pagal reitingą atsidūrė pirmos už brūkšnio. Ieva ir Gerda dar turi galimybių patekti į elito varžybas, jeigu viena iš 32-iejų vietas iškovojusių komandų dėl kokios nors priežasties negalės atvykti į Vokietiją.

E.Kliokmanaitė ir M.Paulikienė iki Europos čempionato išmėgins jėgas tarptautiniuose turnyruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuoles

Saunuoles  portretas
merginos!

Siaip

Siaip portretas
Kam tie kvaili triusikai?be ju aisku butu patogiau,bet smelio i skylutes pakliutu

Anonimas

Anonimas portretas
Kam dar tie simboliniai triusikeliai ? Geriau iš karto nusimautų....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių