Pereiti į pagrindinį turinį

T.Mahoričius įrodė savo tiesą

2008-12-18 09:00

"Jaučiuosi puikiai. Nugaros visiškai neskauda, kaip ir prieš trejus metus", – šyptelėjo buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" treneris Tomo Mahoričius.

Krepšinio specialistas iš Slovėnijos yra rimtai nusiteikęs atgauti sau priklausančius pinigus iš Vilniaus klubo. T.Mahoričius neseniai jau šventė pirmą pergalę. Sporto arbitražo teismas (CAS) byloje "T.Mahoričius prieš Vilniaus "Lietuvos rytą" priėmė treneriui palankų verdiktą.

Slovėnas įrodė, kad Vilniaus klubas 2005 m. rugsėjo 20 d. jį atleido, o ne išsiskirta abipusiu susitarimu, kaip buvo bandoma teigti. Esą T.Mahoričius skundėsi stipriais nugaros skausmais. Tą rudenį, duodamas interviu "Kauno dienai", slovėnas demaskavo tokius teiginius.

Tuometinis interviu tapo įrodymu ir CAS svarstytoje byloje. Dar vienas įrodymas buvo faksu treneriui atsiųstas atleidimo raštas. "Buvau įsitikinęs 100 proc., kad laimėsiu šią bylą. Man tokio sprendimo reikėjo grynai technine prasme, nes "Lietuvos ryto" vadovai atsisakė bet kokių pasiūlymų sėsti prie derybų stalo", – dienraščiui sakė T.Mahoričius.

Šiuo metu Slovėnijoje atostogaujantis treneris iš Vilniaus klubo sieks atgauti visą atlyginimą už 2005–2006 m. sezoną, išskyrus tuos du mėnesius, kai dar dirbo komandoje.

CAS sprendimas bus perduotas T.Mahoričiaus agentui Luciano Capicchioni, o netrukus turėtų pasiekti ir advokatus Lietuvoje. "Ieškinio neprireiktų, jei klubo vadovai man sumokėtų. Bet jie tikrai nesumokės", – neabejojo ULEB taurę su "Lietuvos rytu" laimėjęs krepšinio specialistas.

Vilniaus klubas neseniai Lietuvos apeliaciniame teisme laimėjo bylą prieš kitą buvusį komandos trenerį Sharoną Druckerį. Kelis mėnesius 2006–2007 m. sezono pradžioje vilniečiams dirigavęs Izraelio pilietis reikalavo 1,8 mln. litų kompensacijos, bet teismo sprendimu pats turės sumokėti 6 tūkst. litų bylinėjimosi išlaidų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų