Tokijo olimpiados organizatoriai atmeta galimybę dar kartą nukelti žaidynes

Dėl koronaviruso pandemijos į 2021 metus perkelta Tokijo olimpiada negali būti atidėta dar ilgesniam laikotarpiui, pareiškė žaidynių organizacinio komiteto vadovas.

Yoshiro Mori (Joširas Moris) sakė, kad „nėra visiškai jokių galimybių“ dar kartą nukelti olimpines žaidynes, kurių atidarymo ceremonija dabar numatyta 2021 metų liepos 23-iąją. 

„Galvojant ir apie atletus, ir žaidynių valdymo klausimus, techniškai sudėtinga atidėti jas dvejiems metams“, – sakė organizacinio komiteto vadovas, kurį citavo naujienų agentūra „Kyodo“.

Y. Mori sakė anksčiau klausęs vyriausybės vadovo Shinzo Abe (Šindzo Abės), ar Japonija turėtų svarstyti galimybę atidėti olimpiadą dvejiems metams, tačiau „ministras pirmininkas nusprendė, kad pakaks vienerių metų“.   

Spaudžiami atletų ir sporto asociacijų, Tokijo žaidynių organizatoriai ir šalies Olimpinis komitetas kovą sutiko nukelti olimpiadą į 2021 metus.  

Organizatoriai ir japonų pareigūnai sakė, kad 2021-ųjų olimpiada taps „žmonijos pergalės prieš naująjį virusą liudijimu“. Visgi imta svarstyti, ar laikotarpis ne per trumpas.

Anksčiau šią savaitę vienas japonų ekspertas, kritikavęs vyriausybės kovos su koronavirusu strategiją, įspėjo, jog „labai pesimistiškai“ vertina galimybę surengti atidėtą olimpiadą 2021-aisiais. 

„Kalbant atvirai, nemanau, kad olimpiada įvyks ateinančiais metais“, – sakė Kobės universiteto užkrečiamųjų ligų profesorius Kentaro Iwata (Kentaras Ivata).

Anot jo, kad būtų galima rengti olimpiadą, koronaviruso protrūkis turi būti suvaldytas ne tik Japonijoje, bet ir likusiose pasaulio šalyse.  

Koronavirusas smogė ir žaidynių organizaciniam komitetui – trečiadienį pranešta, kad koronaviruso infekcija COVID-19 diagnozuota komiteto būstinėje Tokijuje dirbančiam asmeniui. 

Žaidynių nukėlimas yra didžiulis logistinis iššūkis, kuris neabejotinai pareikalaus iš šalies ir nemenkų papildomų išlaidų.

Y. Mori sakė, kad siekiant sumažinti išlaidas, reikės iš esmės peržiūrėti olimpiados atidarymo ir uždarymo ceremonijas. Jis pridūrė, kad organizatoriai prašys ceremonijų režisierių apsvarstyti galimybę į scenarijų traukti žinią apie koronaviruso krizę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių