V. Venckutonytė išrinkta geriausia dešimtmečio golbolo teisėja Europoje

  • Teksto dydis:

Golbolo teisėja iš Lietuvos Vilma Venckutonytė išrinkta geriausia dešimtmečio Europos teisėja, pranešė Europos golbolo klubų asociacija.

Geriausios metų teisėjos vardą Europoje V. Venckutonytė yra gavusi ir 2019 metais, kai nominacijas teikusi asociacija paskelbė: „Teisėjaudama pastarąjį sezoną, ši teisėja demonstruoja savo karjeros piką“.

V. Venckutonytė golbolo (aklųjų riedulio) veikloje dalyvauja nuo 1992 metų. Nuo 2007 metų yra aukščiausio (III) tarptautinio lygio IBSA (Tarptautinės aklųjų sporto federacijos) golbolo teisėja ir Lietuvos golbolo teisėjų asociacijos narė.

Lietuvos atstovė 2008 metais teisėjavo Pekino, 2012 m. – Londono paralimpinėse žaidynėse, keliuose Europos ir Pasaulio golbolo čempionatuose, 2016 metais įgyvendino Lietuvos paralimpiečių dalyvavimo Rio de Žaneiro paralimpinėse žaidynėse visuomenės informavimo kampaniją.

V. Venckutonytė ne tik teisėjauja, bet ir aktyviai propaguoja golbolo sporto šaką: įsteigusi edukacinių projektų viešąją įstaigą „Golbolo akademija“, kartu su Lietuvos golbolo teisėjų asociacija organizuoja Tarptautinį Trakų golbolo turnyrą, organizuoja teisėjų kvalifikacijos kėlimo kursus, kuria tarptautinį pokalbių šou apie golbolą „Quiet Please“, rengia golbolo pristatymus šalies mokyklose, veda mokymus, verčia į lietuvių kalbą ir redaguoja golbolo taisykles ir kt.

Golbolas (aklųjų riedulys) yra vienintelė komandinė paralimpinė sporto šaka, ne adaptuota iš sveikųjų sporto, o sukurta specialiai žmonėms su regėjimo negalia. Lietuvos vyrų golbolo rinktinė yra Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių čempionė.

Europos golbolo klubų asociacijos (EGCA) kasmet rengiamuose geriausių teisėjų, žaidėjų ir trenerių rinkimuose dalyvauja pasaulinės golbolo bendruomenės nariai: žaidėjai, treneriai, trenerių asistentai, sporto organizacijų vadovai, sporto vadybininkai, turnyrų organizatoriai, teisėjai, sporto medikai ir kiti užsiregistravę profesionalai iš beveik 70 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių