Vandens motociklų sporto profesionalai kviečia mėgėjus į lenktynių trasą

Artėjanti Kauno 615-ojo gimtadienio šventė šį savaitgalį sudrebins ne tik žemę, bet ir Nemuno vandenis. Vilijampolėje, Kauno keleivinėje prieplaukoje jau trečius metus iš eilės rinksis vandens motociklų asai ir entuziastai. Tradicija tapusios lenktynės „Kaunas Jet 2023“ šiemet turi ypatingą reikšmę – jos paskelbs Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos 20-ojo sezono startą. Renginys – nemokamas, o dalyvių registracija internete jau įsibėgėjo.

Gegužės 27-ąją, šeštadienį, Kaune tikimasi užfiksuoti didžiausią vandens motociklų koncentraciją vienoje vietoje. Keleivinėje prieplaukoje greta legendinės „Raketos“ švartuosis dešimtys galingų vandens „žirgų“. Sraunioje upėje juos gainios pajėgiausi Lietuvos vandens motociklų lenktynininkai, tačiau išbandyti jėgas kviečiami ir pradedantieji.

Organizatoriai ruošia dvi rungtis – enduro ir slalomą. Pirmoji disciplina reikalauja didesnio meistriškumo, stipresnio fizinio pasiruošimo ir ištvermės, mat plaukimai čia tęsiasi kiek daugiau nei pusę valandos.

 

 

Slalomo trasa – kur kas trumpesnė ir dinamiškesnė, reikalaujanti greitos reakcijos ir koordinacijos taisyklingai įveikiant numatytą distanciją tarp kliūčių.

„Kaunas mums – lyg antrieji namai, todėl ypač malonu čia paskelbti jubiliejinio, 20-ojo sezono pradžią. Tikimės, kad šią progą paminėsime didelėje kompanijoje. Kviečiame visus vandens motociklų turėtojus atvykti ir išbandyti jėgas specialiai parengtoje trasoje. Lenktyniauti Nemune – ypatingas jausmas.

Šie metai mūsų sportui bus istoriniai.

Ilgametę patirtį sukaupę varžybų teisėjai jau suplanavo būsimą trasą. Jie pasirūpins, kad profesionalai nenuobodžiautų, o debiutuojantys naujokai gautų daug geros patirties, truputį sveiko adrenalino ir pirmiems kartams būdingų įspūdžių. Publikai irgi netrūks emocijų bei azarto“, – sakė varžybų organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Varžybas finansuoja Kauno miesto savivaldybė, todėl startinių mokesčių nėra – dalyvavimas visiems nemokamas. Nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti rėmėjų prizais.

Maža to, renginio organizatoriai pasiruošę naujokus slalome aprūpinti netgi vandens motociklu ir visa būtiniausia papildoma ekipuote (šalmas, apsaugos). Patiems svarbiausia pasirūpinti patogia apranga ir patikima avalyne.

„Šie metai mūsų sportui bus istoriniai. Minėdami 20 metų veiklos sukaktį pasitinkame neeilinį iššūkį – liepos 6–9 dienomis pirmą kartą Lietuvoje rengsime vieną iš Europos čempionato etapų. Tad kiekvienos lenktynės iki tol sportininkams bus gera repeticija ir kokybiška treniruotė, siekiant apginti „namų sienas“ prieš varžovus iš viso Senojo Žemyno. Tuo pačiu tai yra proga „apšilti“ ir žiūrovams.

Mūsų bendruomenė nuolat auga ir stiprėja, tad kviečiame drąsiau prie jos jungtis ir naujokus. Laisvalaikio pasiplaukiojimai vandens telkiniuose yra gera pramoga, bet pasirodymas lenktynių trasoje – visai kas kita. Būtinai tai išbandyti kiekvienam“, – kalbėjo Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Organizatoriai dėkoja rėmėjams – Kauno diena, Kauno m. savivaldybei, Motomarine, Franke, Beaster Scooter, radijo stočiai „Mano FM“, RMM, Vidaus vandens kelių direkcijai, Jetski Shop ir kitiems.

Nemokama dalyvių registracija į „Kaunas Jet 2023“ jau įsibėgėjusi ir tęsis iki ketvirtadienio vidurnakčio – internetu: https://bit.ly/kaunasjet2023.

Varžybų atidarymas numatytas šeštadienį nuo 11 val. Išsami programa ir platesnė informacija apie „Kaunas Jet 2023“ skelbiama renginio Facebook paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Kam ta sena souviet gelda laiko net nupurto prisiminus, jaunyste suede negalejom keliauti

Kreipimasis į žiniuonį

Kreipimasis į žiniuonį portretas
Tavo žiniai, vandens turbina, prositina vandenį oru, kur plaukioja vandens motociklai, parodyk nors vieną sužalota žuvį, ar koki kitą padarą. Vandens motociklai žaloja tik tokių kaip tu smegenų lasteles.

Faktas

Faktas portretas
Visa kas gyva, flora ir fauna, patekusi į vandens turbiną žūna. Tie vandens motociklai naikina gamtą labiau nei elektriniai žūklės aparatai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių