„Vilnius“ į A lygą nebesiverš

"Atsibodo lietuviškas futbolas, kuris yra tik nedidelės žmonių grupelės saviraiškos ir ambicijų tenkinimo arena", – nevyniodamas žodžių į vatą pareiškė "Vilniaus" klubo prezidentas Algimantas Breikštas.

Atšaldė entuziazmą

Praėjusių metų pabaigoje šis verslininkas puoselėjo planus po metų pertraukos sugrąžinti komandą į A lygos čempionatą. Pernai "Vilnius" negavo A lygos licencijos dėl infrastruktūros ir finansinių kriterijų neatitikimo.

Į specialią spaudos konferenciją tuomet žurnalistus sukvietęs A.Breikštas stebėjosi, kad po Antrojo pasaulinio karo pastatytas ir akyse griūvantis "Žalgirio" stadionas atitinka kriterijus, kai jame A lygos rungtynes žaidžia "Žalgiris", bet neatitinka, kai nori rungtyniauti "Vilnius".

"Buvome labai rimtai nusiteikę grįžti į A lygą. Rengėme dokumentus federacijos Licencijavimo skyriui, tačiau po Naujųjų federacijos prezidentas (Liutauras Varanavičius) atšaldė tą entuziazmą. Jis pasakė, kad pagal UEFA standartus nėra jokių galimybių 5-ąją vietą I lygoje užėmusiai komandai patekti į aukščiausiąją lygą. Nebeliko prasmės stengtis", – pasakojo A.Breikštas.

Komandos ateitis – miglota

"Vilniaus" vadovas atmetė galimybę, kad komanda galėtų patekti į A lygą, jei bankrutuotų krizės kamuojamas "Žalgiris". "Neabejoju, kad federacija suteiks galimybę "Žalgiriui" žaisti A lygoje, nes pabijos neigiamų nuomonių ir komentarų. Be to, ir pats licencijavimas skirtas naujokams, kurie dar per mažai minkė futbolo molio", – savo nuomonę dėstė "Vilniaus" prezidentas.

Kol kas neaišku, ar trečioji sostinės komanda šiemet apskritai pratęs gyvavimą. "Vilniaus" dėl skolų nebeįsileidžia "Sportimos" maniežas, o komanda praėjusią savaitę išleista atostogų. Be to, dalis futbolininkų – broliai Ernestas ir Brunas Biskiai, Artūras Žulpa, Marius Papšys, Deivydas Matulevičius – jau perėjo ar artimiausiu metu pereis į kitas komandas.

Realiausia, kad "Vilnius" ir šiemet rungtyniaus LFF I lygoje. "Laikas parodys. Jei žaidėjai ir treneriai norės, komanda bus. O jei tokių norinčių atsiras tik kokie penki, ką padarysi", – reziumavo A.Breikštas. Jis negalėjo pasakyti, kada baigsis priverstinės "Vilniaus" futbolininkų atostogos.

Strėlės lietuviškam futbolui

"Vilniaus" prezidentas, anksčiau ilgą laiką vadovavęs ir Marijampolės "Sūduvos" komandai, pripažino, kad lietuviškas futbolas jam nusibodo.

"Futbolas turėtų teikti džiaugsmą žmonėms, sirgaliams, o kartu – ir tiems, kurie jį puoselėja. Deja, lietuviškas futbolas yra tik nedidelės žmonių grupelės saviraiškos ir ambicijų tenkinimo arena. Per tuos metus, kai sukausi toje erdvėje, teigiamų emocijų patyriau 10 proc. Likusieji 90 proc. buvo apkalbos, kritika ir puolimas. Man atrodo, kad tai per didelė kaina už nuoširdų darbą, rūpestį ir investuotus nemažus pinigus", – nuoskaudas liejo A.Breikštas.

Verslininkas lietuvišką futbolą turi su kuo palyginti – prieš metus jis įsigijo 50 proc. Lenkijos Lodzės LKS klubo akcijų: "Lenkijoje yra problemų, bet ten padėtis geresnė. Yra valstybinis požiūris. Jei lenkai išlaikys galimybę kartu su ukrainiečiais rengti 2012 m. Europos čempionatą, tarp mūsų šalių futbolo atsivers dar gilesnė praraja."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių